Regija
STANOVNICI LADIMIREVACA MUKU MUČILI S PARCELOM PUNOM AMBROZIJE

Mala djeca i astmatičari se gušili, MO u pomoć zvao i inspektore
Objavljeno 30. kolovoza, 2012.

LADIMIREVCI - Djeca i astmatičari koji se guše, stanovnici koji su ogorčeni zbog zapuštenog susjedstva, Mjesni odbor koji piše pritužbe nadležnim inspekcijama i Gradu Valpovu tražeći pomoć za problem koji je kulminirao - otužna je slika ovih dana u Ulici Đuke Maričića u Ladimirevcima u kojoj se nalazi golema građevinska parcela koju je preplavila ambrozija visoka gotovo dva metra. Na toj je parceli prije nešto više od godinu dana sagrađen VIP-ov toranj - prvi takav toranj u Hrvatskoj s vlastitim napajanjem i obnovljivim izvorima energije iz vjetra i sunca. No ponos što posljednju riječ tehnike imaju upravo u svom selu, u Ladimirevčana je prešao u ogorčenje jer vlasnik svoju parcelu uopće ne održava i time ugrožava zdravlje svih.

- Želim naglasiti da naše ogorčenje i ljutnja zbog ovakvog stanja nije usmjerena na VIP, već na vlasnika parcele koji je dužan održavati svoju parcelu, a to ne čini, iako za najam od VIP-a, prema ugovoru sklopljenom na rok od 10 godina, svaki mjesec dobiva 2.500 kuna - pojašnjava predsjednik Vijeća MO Ladimirevci Goran Ivanović - Lac.

Tvrtka je odlučila otkupiti zemljište od privatnog vlasnika, koji je površinu nudio na prodaju i na toj parceli, unatoč protivljenju mještana, niknuo je toranj. Kada su taj poraz “preboljeli”, Ladimirevčani su dobili novi problem u obliku ambrozije. Novi vlasnik parcele, Osječanin Luka Slišković, na prozivke Ladimirevčana priznaje da je glavni krivac za ovakvo stanje te izrazio žaljenje što je došlo do ovakve situacije, no dodaje i kako je početkom tjedna, čim je saznao za situaciju, na parceli organizirao košnju. L.Aničić

“Neće se ponoviti!”

- Nastojat ćemo pokositi ambroziju i sanirati stanje što prije bude moguće, ali i više kontrolirati situaciju. Naime, kako sam jesenas dao da se na parceli posije djetelina, nisam očekivao da djeteline neće biti, te da će sve preplaviti ambrozija. Takva situacija više se sigurno neće ponoviti - poručio je Slišković, na čijoj je parceli jučer ambrozija ipak pokošena.

Možda ste propustili...

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

ZAVRŠENA AKCIJA UDVDR-A SLATINA

Pedijatrijskoj ordinaciji uručen CRP analizator

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

Najčitanije iz rubrike