Sport
VEČERAS ĆE OSJEČANI ČESTITATI SVOM JUNAKU

"Srebrnom" Davidu svečani doček na Trgu Sv. Trojstva
Objavljeno 13. kolovoza, 2012.

OSIJEK - I Osijek je u znatnoj mjeri pridonio veselju hrvatskih ljubitelja sporta koji su proteklih dana pratili prekrasna natjecanja u Londonu. Jer, u četvercu na pariće, zajedno s braćom Valentom i Martinom Sinkovićem, te Damirom Martinom, članovima zagrebačkih klubova Mladost i Trešnjevka, veslao je i iktusovac David Šain. Posada iza koje je već i naslov svjetskog i europskog prvaka te dvostruki (stopostotni!) trijumf u Svjetskom kupu, oduševila nas je na Eton Dorneyu i osvajanjem drugog mjesta i srebrne olimpijske medalje.

S tim povodom, kakve su Osječani gotovo zaboravili a naši mlađi sugrađani još nikad nisu doživjeli, večeras će biti priređena posebna svečanost. Gradonačelnik Krešimir Bubalo i župan, dr. Vladimir Šišljagić, naime, priređuju "srebrnom" Davidu svečani doček, što će biti prilika svim našim sugrađanima da zaplješću i čestitaju Šainu na veličanstvenom pothvatu. Grad na Dravi dosad se rijetko mogao veseliti olimpijskim kolajnama, s najveće planetarne sportske manifestacije, na kojoj uvijek nastupaju samo oni najbolji u svim sportovima. Trenutačno u Osijeku još samo neponovljiva rukometna legenda Katica Ileš u svojoj riznici čuva medalju, također srebrnu, s OI u Moskvi. Jučer je u svoj grad i David Šain donio olimpijsko srebro, kao jednu od ukupno šest osvojenih medalja za Hrvatsku u Londonu.

Sve to dovoljno govori o dimenziji Šainova uspjeha, pa se našem naraštaju pružila prilika za zaista povijesni doček, koji gradonačelnik i župan priređuju u središnjem prostoru srednjovjekovne Tvrđe, na Trgu Sv. Trojstva, u 20 sati. Eto prilike da se i Osijek, plješćući Šainu, pohvali da ima svog olimpijskog junaka! A što ga više sugrađana pozdravi - doček će biti impozantniji.

Svi su pozvani... D. Kerže

Najčitanije iz rubrike