Kultura
MEĐUNARODNI USPJESI ZAGREBAČKOG KAZALIŠTA

Mala scena na festivalu u Japanu
Objavljeno 2. kolovoza, 2012.

Zagrebačko je kazalište Mala scena pozvano s predstavom "Baukač" na najpoznatiji azijski festival kazališta za mladu publiku Kijimuna Festa, koji se od 28. srpnja do 5. kolovoza održava deveti put na Okinawi, u Japanu.

"Baukač", predstava o strahu, za djecu od četiri godine naviše, redatelja Ivice Šimića i dramaturga Ivora Martinića, praizveden je u ožujku 2008. godine, a od tada je odigrana 90 puta. U predstavi igraju Ana Majhenić i Dražen Čuček, glazbu je skladao Alen Kraljić, kostimografkinja je Mirjana Zagorec, scenografkinja Dinka Jeričević, pokret je osmislila Larisa Navojec, a producirala Vitomira Lončar.

- Od 2007. godine, kada je Mala scena prvi put sudjelovala na Kijimuna Festi s predstavom "Padobranci ili o umjetnosti padanja", predstavili smo se japanskoj publici i predstavama "A tko si ti?" i "Zagrljaj". Ove godine na Kijimuna Festi gostuje 56 kompanija sa svih šest kontinenata, izvest će se 86 naslova, održat će se pet seminara, sedam simpozija i 15 radionica, a sveukupno će biti 240 izvedaba. "Baukač" će biti izveden tri puta, posljednji put 2. kolovoza - kaže Vitomira Lončar iz Male scene.

Predstava "Superheroj", koja je nastala u suradnji sedam zemalja i regija Azije i Europe, a koja je imala svoju svjetsku prizvedbu 26. srpnja, u Nacionalnom kazalištu u Seulu, u Koreji, također će se predstaviti međunarodnoj publici na Kijimuna Festi, i to 3., 4. i 5. kolovoza. "Superheroja" je režirao Ivica Šimić, a producirala Vitomira Lončar. (I.R.G.)

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENA KNJIGA MIRJANE KASAPOVIĆ: ZBOGOM POSTJUGOSLAVENSTVU!

"Jugoslavija je bila najneuspješnija europska država 20. stoljeća"

NAJPOPULARNIJA DRAMA FRANKA WEDEKINDA

“Buđenje proljeća” u Teatru &TD

Najčitanije iz rubrike