Sport
KUGLAČI OSJEČKOG KANDIT PREMIJERA ODRADILI PRVI PRIPREMNI TJEDAN

Za udarnu šestorku konkurira motivirana desetorka
Objavljeno 31. srpnja, 2012.

OSIJEK - Ostavio je Kuglački klub Kandit Premijer iza sebe jednu od najtežih sezona. Prvoligaški status sačuvan je tek za zelenim stolom, da nije bilo Novske, čiji su igrači igrali bez valjanih liječničkih pregleda, “slatki” bi se sada pripremali za nastup u drugoligaškoj konkurenciji. No, Kandit Premijer je prošlog tjedna krenuo u pripreme za još jednu prvoligašku sezonu, u kojoj ne želi ponoviti pogreške iz prošle.

- Znali smo da nas čeka teška borba za ostanak, s obzirom na to da je igrački kadar prošlog ljeta doživio velike promjene. Uspjeli smo na kraju sačuvati status, istina, okolnim putem, ali to nije naša krivnja - kaže trener Ivan Kovačević, koji je prije osam dana obavio prozivku kadra, od kojeg se očekuje da odradi prvenstvo bez stresova.

- Bili smo aktivni u prijelaznom roku, stigla su nam tri igrača koja će, vjerujem, biti i pojačanja. Za udarnu šestorku konkurirat će deset igrača, konkurencija se osnažila, stoga očekujem puno bolje rezultate od svih njih - nada se trener “kanditovaca”.

Pridošlice su Marko Tomić (Konikom Osijek), Milenko Nikolić (Fortuna) i Vlado Knežević (Devetka), a otišli su Stevan Ileš, Saša Andrijanić i Tomislav Tačković. Od momčadi koja je igrala prošle sezone ostali su Nedeljko i Marko Jelilčić, Ivica Begović, Dušan Barać, Srećko Vuka te juniorski dvojac Alen Trošelj i Matej Čaljkušić. Jasno je da je ovaj kadar bolji od lanjskog, ali to treba potvrditi na stazi.

- Prvenstvo počinje za više od mjesec dana, stoga bi o nekim prognozama bilo neozbijno razgovarati. Mogu se složiti da smo jači, a također stoji da su neke ekipe protiv kojih smo se borili za ostanak oslabjele. Prema tome, predstojeće prvenstvo za nas bi moralo biti bolje, ali bit ćemo pametniji nakon prvih utakmica - oprezno će trener Kandit Premijera. Igrači su u uvodnom tjednu odradili trkački dio na Srednjoškolskom igralištu, a od ovog tjedna boravit će i na kuglani, gdje se od “slatkih” očekuju bolja izdanja nego u posljednjoj sezoni. N.Benčina

Možda ste propustili...

MARKO DABRO UMALO JE "REŽIRAO" TREĆI PORAZ OSIJEKA U NIZU

Prošla je sezona bila sjajna, a taj dobar osjećaj za gol nosi me i u ovom prvenstvu

NOGOMETNA LIGA PRVAKA

Brozu nagrada, Modriću pljesak

GOLEM GUBITAK ZA HRVATSKU ŽENSKU KOŠARKU

Šok iz Splita, umrla je Žana Lelas

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana