Regija
NAJAVLJENO UREĐENJE DVAJU VINKOVAČKIH NASELJA, TRBUŠANACA I SOPOTA

Trbušancima tereni za golf i novi hipodrom
Objavljeno 26. srpnja, 2012.

VINKOVCI - U Vinkovcima je održana rasprava o nacrtima prijedloga urbanističkog plana Trbušanci i Sopot, prema kojima je na Trbušancima predviđeno uređenje terena za golf, hipodrom, zabavno-edukativni park, astronomski centar i prateći sadržaj. Na lokaciji Sopot planira se izgradnja arheološkog parka Sopot s pratećim sadržajima.

- Kada govorimo o Trbušancima, onda treba reći da nam je ta lokacija izuzetno atraktivna, jer se radi o gotovo 230 hektara zemljišta gdje bi trebali prevladavati sadržaji velikog golfa, i to na 84 hektara s 18 rupa i svim pratećim sadržajima. Ministarstvo turizma podržalo je taj projekt još 2008. godine. Na toj se lokaciji osim golf-terena planira i izgradnja tematskog parka pod nazivom "9000 vinkovačkih godina", čime bismo napokon dobili i prikaz vinkovačke povijesti u prirodnom okruženju i naravnoj veličini, a koji bi i zapošljavao određen broj ljudi. Na Trbušancima bi trebao biti i hipodrom, koji bi končano okupio sve pravne i fizičke subjekte koji se bave konjogojstvom, od čega bi Vinkovci, dakako, također imali koristi kroz društvene aktivnosti, turizam i slično. Na kraju, na Trbušancima bi trebao biti smješten novi astronomski centar "Oton Kučera", koji bi trebao objediniti najnovija znanja iz znanosti tako što bismo otvorili suradnju s nekim sličnim centrima u svijetu - istaknula je Mandica Sanković, pročelnica Upravnog odjela za uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Grada Vinkovaca. Pročelnica Sanković osvrnula se i na projekt vezan uz Sopot, gdje bi trebao nastati arheološko-znanstveni istraživački centar.

"Time bismo dobili priliku za rad na samim izvorima arheologije u Vinkovcima, a imali bismo i mogućnost razmjene arheologa iz drugih mjesta, zemalja ili čak kontinenata u obliku arheološkog kampa, što će također pridonijeti Vinkovcima u gospodarskom, društvenom, kulturnom i naravno turističkom smislu", navela je Sanković.

Roberta MESIĆ

230

hektara zemljišta na Trbušancima dobit će nove sadržaje

Primjedbe do 1. kolovoza

Treba reći da se sva naknadna mišljenja, primjedbe i prijedlozi o navedenom urbanističkom planu mogu dostaviti najkasnije do 1. kolovoza ove godine na adresu Upravnog odjela za prostorno uređenje.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike