Sport
U VESLAČKOM KLUBU IKTUS PRIREĐEN ISPRAĆAJ JEDNOM OD DVOJICE OSJEČKIH OLIMPIJACA

Šain: Važno je samo - odveslati najbolje
Objavljeno 17. srpnja, 2012.

OSIJEK - Veslački klub Iktus priredio je jučer prijepodne ispraćaj svom najboljem članu, Davidu Šainu, koji će u sastavu hrvatskog četverca na pariće nastupiti na OI u Londonu. Okupljeni klupski čelnici, treneri i pedesetak poglavito mladih veslač(ic)a "narančastih" poželjeli su četvrtom olimpijcu tog kluba sreću, a cijelom događaju, u kojem se emocije moglo ne samo osjetiti nego i vidjeti, najbolji je naziv sažeo u jednoj rečenici predsjednik Daniel Srb:

- Kreni, Davide, u London sa spoznajom da je cijeli klub uz tebe!

Kao što je poznato, Šain je nakon trotjednih priprema na Peruči, samo jedan dan proveo u svom gradu, a jučer poslijepodne otputovao je u Zagreb, gdje će s braćom Sinković i Martinom, a pod nadzorom trenera Bralića, odraditi posljednje treninge uoči leta na Otok sljedećega ponedjeljka.

- Važno je da ih do nastupa u Londonu mimoiđu nedaće svih oblika, a u utrkama neka ih prati sreća, što ne znači da priželjkujemo konkurentima bilo kakvu nesreću - stopile su se u jedno želje trenera Branimira Steinera i izbornika Krešimira Ižakovića.

- Davidova posada ima takvu vrijednost da u tom slučaju ne treba sumnjati i u rezultatski uspjeh.

Poznato je da je "Croexpress" prije dvije godine bio, uz ostalo, svjetski prvak i ukupni superiorni pobjednik Svjetskog kupa, a u potonjem je ovogodišnjem natjecanju, opet, pobijedio na sve tri regate, time ponovio stopostotni podvig iz '10., što je naše veslače promoviralo među glavne favorite za odličja i u Londonu. No ni ovaj put Šain nije odstupio od skromnosti, koja, također, odlikuje možda i najvrjedniji hrvatski sportski eksponat uoči Londona.

- Nama cilj nije zlatna medalja - kazao je Šain. - Najvažnije je da sva četvorica nakon utrke budemo zadovoljni, da možemo jedan drugome reći da smo odveslali na najbolji način, što smo osjećali nakon svih sedam ovogodišnjih utrka SK kad smo pobjeđivali. Naravno, ne bježimo mi od toga da su nas proglasili glavnim favoritima, a najveći suparnici bit će nam Nijemci. Nešto će teže do medalje doći Rusi i Australci, a više vjerujem u australske veslače, koji su poznati po sjajnom finiširanju priprema za svako veliko natjecanje.

Nije nam običaj osvrtati se na ponašanje kolega, ali je gotovo neobjašnjivo da se jučer u restoranu Iktus zatekla nas samo nekolicina. Je li zaista moguće da ispraćaj glavnog gradskog kandidata za olimpijsku medalju nikoga ne zanima?! Za pojedince bez ustručavanja moramo reći da je jučerašnji izostanak dokaz njihove neprofesionalnosti u obavljanju posla kojim se bave!

Dragutin KERŽE

Je li moguće da ispraćaj glavnog gradskog kandidata za olimpijsku medalju ima tako slab medijski odjek?!

David Šain

Nama cilj nije zlatna medalja. Najvažnije je da sva četvorica nakon utrke budemo zadovoljni.

Možda ste propustili...

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

Najčitanije iz rubrike