Sport
ŽENSKI NOGOMETNI KLUB OSIJEK ODRŽAO IZBORNU SJEDNICU SVOJE SKUPŠTINE

Kordiću povjerenje, Bodražić st. i Skender dopredsjednici
Objavljeno 16. srpnja, 2012.
Novi predsjednik “zečica” je dosadašnji dopredsjednik Stjepan Kordić

SUZA - Stjepan Kordić, dosadašnji dopredsjednik, izabran je za novog predsjednika Ženskog nogometnog kluba. Tako je odlučeno na izbornoj sjednici Skupštine održanoj u restoranu Podruma “Kolar” u baranjskoj Suzi, kad je dosadašnji predsjednik Gordan Matković, na kraju sedmogodišnjeg vođenja ŽNK Osijek i objasnivši razloge svoje nedavne neopozive ostavke, priredio zajedničku večeru s igračicama, trenerima, dijelom logistike i gostima.

Upravo je Matković podnio izvješća o radu u mandatnom razdoblju od jeseni 2009., ponosno naglasivši da su osječke nogometašice nastavile nizati pothvate koji su ih, sada već s osvojenih 16 naslova prvakinja i 14 pokala Kupa Hrvatske (u posljednjih šest godina isto toliko dvostrukih kruna, nap.a.) te lanjskim plasmanom među 32 najbolje ženske ekipe Europe, uvrstili u red najboljih sportskih kolektiva u Hrvatskoj. Sada već bivši predsjednik rekao je i to da očekuje da će “njegova ostavka pridonijeti boljoj klupskoj suradnji s lokalnom upravom”. Što bi, s njim na čelu, bilo teško ostvariti...

Kordić se u mladosti bavio košarkom, dugogodišnji je sportski djelatnik i vlasnik tvrtke Inspekt ing. Za dopredsjednike na skupštini su izabrani Miroslav Bodražić i Dario Skender, a članovima Izvršnog odbora još su postali Žan-Pjer Maričić, Marijo Vukić, Vladimir Jerković, David Kišmartin, Darko Kolesarić, Mario Prokopec i Branimir Čuturdić. Na jedno prazno mjesto bit će naknadno kooptirana osoba po izboru novog predsjednika. Izabran je i novi nadzorni odbor, predsjednik je Branko Perković, a članovi Josip Čizmadija i Ana Jelušić.

Gosti tog nesvakidašnjeg skupa bili su Ante Vučemilović-Šimunović, dopredsjednik HNS-a i predsjednik ŽNS-a osječko-baranjskog, Mladen Mikolčević, predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Osijeka, i Dubravko Ižaković, glavni tajnik Županijskog sportskog saveza osječko-baranjskog. Kao što je poznato, nogometašice Osijeka sljedećega mjeseca provest će tjedan dana u Finskoj, na turniru pretkola Lige europskih prvakinja, pa su gotovo sve aktivnosti u klubu usmjerene prema toj “akciji godine”. Zato je s posebnim simpatijama primljeno izlaganje Vučemilovića-Šimunovića, koji je nagrađen pljeskom, obznanivši da su u HNS-u, a na poticaj novog predsjednika Davora Šukera, odlučili u znatnoj mjeri financijski pomoći predstojeći nastup Osječanki na europskoj sceni!

Neslužbeni dio skupa protekao je u sjajnom ozračju, uz vrhunske delicije i tamburaše Hrvatskog sokola, koji su oduševili poglavito sve igračice.

Dragutin KERŽE
Prvo pa - Glasgow!

Hrvatski prvak Osijek od 11. do 16. kolovoza igrat će na turniru 8. skupine pretkola Lige europskih prvakinja u Finskoj. Određen je i raspored odigravanja utakmica, a Osječanke je već u 1. kolu “dopao” najteži suparnik, škotski prvak i favorit skupine Glasgow City. Potom slijedi ogled s domaćim klubom PK-35 Vantaa iz toga grada, a na kraju će “zečice” igrati s Noroc Nimorenijem, prvakom Moldavije.

NOVO ČELNIŠTVO

Predsjednik: Stjepan Kordić

Dopredsjednici: Miroslav Bodražić i Dario Skender

Izvršni odbor: Žan-Pjer Maričić, Marijo Vukić, Vladimir Jerković, David Kišmartin, Darko Kolesarić, Mario Prokopec i Branimir Čuturdić.

Nadzorni odbor: Branko Perković (predsjednik), Josip Čizmadija i Ana Jelušić (članovi).

Možda ste propustili...

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

Najčitanije iz rubrike