Kultura
OSJEČKO LJETO KULTURE - TRIO CANTABILE NASTUPIO U REKTORATU

Izveli najljepše ljubavne priče s pozornica teatra
Objavljeno 12. srpnja, 2012.

Još jedan lijep glazbeni program brojnoj je publici pripremio Organizacijski odbor ovogodišnjeg Osječkog ljeta kulture, a u utorak navečer bio je to koncert nazvan Ljubavne priče s kazališnih pozornica, koji je Trio Cantabile izveo u dvorištu Rektorata osječkog Sveučilišta.

Trio Cantabile od svibnja prošle godine čine odlični operni solisti Danijela Pintarić (sopran) i Tvrtko Stipić (tenor) te sjajni pijanist Mario Čopor, a od tada su izveli niz koncerata u Indoneziji i Hrvatskoj.

Sada su se prvi put predstavili osječkim ljubiteljima glazbe, a oduševili su izborom arija i songova iz popularnih opera, opereta i mjuzikla te publiku podsjetili na najljepše ljubavne priče glazbenog teatra i njihove nezaboravne junake.

- Osim arija iz Carmen, Rusalke, Zemlje smiješka, Fantoma u operi, Jadnika i drugih, ubacili smo nekoliko serenada i kancona te Ljubavnu priču na Gershwinov način, odnosno splet Gershwinovih songova koji zajedno čine cjelinu u obliku suvremene ljubavne priče. Vjerujemo da su Osječani uživali u koncertu, kazala je Pintarić.

Trud i umijeće mladih umjetnika publika je nagradila velikim pljeskom. Mlada umjetnica dodala je kako je nastupati u svom Osijeku uvijek poseban izazov, izići pred svoje sugrađane nikada nije svejedno i doživljaj je uvijek veći nego bilo gdje drugdje.

- Na koncertu je ljubav u prvom planu. Kazališne ljubavi vrlo su često tragične, ali građane smo željeli upoznati s činjenicom da iza svake arije stoji velika ljubav, istaknula je. Tvrtko Stipić pak naglasio je kako mu je velika čast vratiti se u grad u kojemu je počeo pjevati na sceni i čiji mu je teatar (Hrvatsko narodno kazalište Osijek) dao priliku da se afirmira kao umjetnik i pjevač.

- Prekrasno je pjevati u Tvrđi koja zrači posebnom energijom, zaključio je Stipić. Inače, pjevalo se na čak šest jezika, a poseban je naglasak bio na opereti koju osječka publika, pokazalo se proteklih desetljeća, posebno voli.

Tomislav LEVAK
DANAS NA OLJK-u

Zbog velikog zanimanja publike danas će na Osječkom ljetu kulture na programu biti čak dvije reprize dramske predstave Kisik, koja će biti izvedena u Barutani, u 19.30 te u 21.30 sati. Ulaznice se mogu podići isppred Muzeja Slavonije od 10 sati. Predstavu je režirala Aida Bukvić, dramaturgiju, prema djelu Ivana Virpajeva, potpisuje Marijana Fumić, a u predstavi igraju Olga Pakalović i Amar Bukvić. Riječ je o produkciji Gradskih galerija Osijek i OLJK-a. U Kisiku su postavljena sva moguća i nemoguća pitanja koja nas se i te kako tiču, strahovi i alogičnosti života danas koji nas naprosto šamara, kao i pitanje kojim jezikom ispričati priču, jer riječi nikada ne mogu dosegnuti puninu misli. (V.L.)

Možda ste propustili...

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

3. FORUM JULIJA KNIFERA NA AUKOS-u

Znamo li zašto je Knifer veliki umjetnik?

Najčitanije iz rubrike