Novosti
OPORBENA STRANKA OBJAVILA RAT MEDICINSKI POTPOMOGNUTOJ OPLODNJI

HDZ: Zakon o MPO-u je najveća tragedija nakon Jasenovca i Bleiburga
Objavljeno 11. srpnja, 2012.

Vezani članci

HDZ opstruirao glasanje o Zakonu o umjetnoj oplodnji

BISKUPI POZVALI NA MOLITVU PROTIV ZAKONSKOG PRIJEDLOGA

HBK: Zakon o MPO-u je osuda na smrt

ZAGREB - Novi zakon o umjetnoj oplodnji najveća je tragedija hrvatskog naroda nakon Jasenovca i Bleiburga. Težnja za životom u tom zakonu sije smrt, a njime se podržava eugenika, znanost o poboljšanju rase koju su prakticirali nacisti, poručili su jučer iz HDZ-a, tražeći da se iz Ostojićevog zakona izbaci mogućnost zamrzavanja zametaka i oplodnje uz pomoć doniranih spolnih stanica koja "iritira veliku većinu katolika, ali i drugih vjernika u Hrvatskoj". Prijedlog Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji ušao je jučer u saborsku proceduru, unatoč HDZ-ovom pokušaju da dan ranije napuštanjem sjednice sruši kvorum Odbora za zdravstvo i socijalnu skrb. Odbor je jučer ujutro jednoglasno podržao konačni prijedlog zakona, zahvaljujući SDSS-ovcu Vojislavu Stanimiroviću koji se priklonio vladajućima.

HDZ je jučer dao punu podršku izjavi Stalnog vijeća HBK koja se protivi donošenju zakona o umjetnoj oplodnji kao "duboko nehumanog i nemoralnog", a najavili su i potporu inicijativi udruge "I ja sam bio embrij", u organiziranju referenduma za rušenje tog zakona. "Podići ćemo sve stranačke resurse u organizaciji referenduma i uopće ne sumnjamo kako će proći", ustvrdio je Damir Jelić, potpredsjednik stranke.

Ante Ćorušić, ginekolog onkolog iz Petrove i Ivan Ćelić, psihijatar i glavni tajnik Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva, koji su na presici HDZ-a zauzeli mjesto stručnjaka za umjetnu oplodnju, poručili su kako je Ostojićev zakon protuprirodan, protiv obitelji i razara temeljne vrednote hrvatskog društva. “Ovim se zakonom omogućuje ubijanje nedužnih. Da biste dobili jedno dijete, morate žrtvovati desetero njegove braće i sestara, odnosno zametaka koji će biti podložni prodaji, manipulaciji, vježbama u laboratoriju,” upozorio je Ćorušić.Lj.Bratonja Martinović

RODA: TO SU UŽASNE UVREDE

Ministar zdravlja Rajko Ostojić jučer nije htio komentirati teške optužbe iz redova HDZ-a. Rigidne izjave predstavnika HDZ-a nisu htjeli komentirati ni u SDP-u i Vladi. “Gospodin koji je to izjavio užasno vrijeđa sve žrtve Bleiburga i Jasenovca. Uspoređivati Bleiburg i Jasenovac s umjetnom oplodnjom ne zaslužuje nikakav komentar. U svijetu je rođeno pet milijuna djece postupcima umjetne oplodnje, znači li to da cijeli svijet provodi nacizam,” komentar je Jelene Koprić iz udruge Roda na izjave HDZ-ovaca.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike