Sport
REGATA „VOJVODINA OPEN“

Od iktusovaca najbolji – najmlađi i najstariji
Objavljeno 5. srpnja, 2012.
Prvi su bili samac m. kadeta, četverac na pariće kadetkinja i dubl veterana

SUBOTICA – Tijekom dvodnevnog Otvorenog prvenstva Vojvodine, održanog u prelijepom ambijentu jezera Palić, održane su 33 završne utrke, a sudjelovali su poglavito mladi veslači i veslačice iz Hrvatske, Mađarske i Srbije. Koristeći još jednu idealnu priliku za testiranje mogućnosti i uveslavanje kombinacija za rujansko prvenstvo države, na subotičkoj regati nastupila je i skupina posve mladih članova osječkog Iktusa.

Kući su ponijeli tri prva, te po pet drugih i trećih mjesta. Zanimljivo je da su ovaj put najzapaženiji uspjeh ostvarili najmlađi i najstariji iktusovci. Naime, prvaci su na Paliću bili Anton Lončarić u samcu mlađih kadeta, četverac na pariće kadetkinja (Marija Šperanda, Matea Paradžik, Sara Mršo i Vedrana Diošy), te Karlo Suk i Željko Betlehem u dvojcu na pariće, dakako, za veterane. Od osječkih čamaca, na regati „Vojvodina Open” viceprvaci su bili kadeti u četvercu na pariće (Mislav Konjik, Dino Steiner, Antonio Šubarić, Mato Vrbatović), kombinirani četverac bez kormilara juniora (Kristijan Landeka i Oliver Kandrać s Vukovarcima Lukom Kolarom i Matom Brandtom ), pa kadetski dvojac na pariće (Dino Steiner, Antonio Šubarić), veteranski „dubl“ Denis Ambruš i Branimir Srb, te Aria Cvitanović u samcu za mlađe kadetkinje. Od veslač(ic)a Iktusa, na treće mjesto plasirali su se četverac bez kormilara kadeta (Marcel Moser, Ivan Katalinić, Mario Milić, Matej Sanseović), seniorski samac Stjepan Steiner, samac mlađih kadeta Patrik Lončarić, pa juniorski dvojac bez kormilara (Domagoj Petanjak, Antonio Perić) i kadetski osmerac, u kojem su veslali Moser, Katalinić, Milić, Sanseović, Ivan i Marko Zahirović Poslon, Borna Srb, Hrvoje Kandrać s kormilarom Ivorom Krištofom. D.Kerže

DAVIDU ŠAINU SE SPREMA POSEBAN ISPRAĆAJ NA IGRE U LONDON

Najbolja hrvatska veslačka posada četverca na pariće, u sklopu završnih priprema za OI u Londonu, zaokružit će intenzivne trodnevne treninge, na jezeru Peruča, nedaleko od Sinja, u četvrtak, 12. srpnja. No, već dan kasnije Nikola Bralić okupit će Davida Šaina, braću Martina i Valenta Sinkovića, te Damira Martina na Jarunu. „Croexopress“ odletjet će u London 23. ovoga mjeseca, a u Iktusu planiraju, u međuvremenu, prirediti i poseban ispraćaj svom najboljem članu Šainu. Od ostalih iktusovaca, srpanjske vrućine neće smetati juniorima Kristijanu Landeki i Oliveru Kandraću, (što planiraju i Antonio Perić i Domagoj Petanjak), da na skorašnjoj izlučnoj regati pokušaju izboriti pravo nastupa na Svjetskom juniorskom prvenstvu, kolovoza u Plovdivu. Prije toga, u Litvi (Trakai, 11. – 15. srpnja) će se održati SP (U-23) na kojem neće biti veslača Iktusa.

Možda ste propustili...

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

Najčitanije iz rubrike