Crna kronika
IDENTIFICIRAN AUTOR

Konačno uhićena
“Koričanska Fufa”!
Objavljeno 5. srpnja, 2012.
Maloljetni autor bolesnih poruka je i sam sebi slao prijetnje!?

KORITNA - Iako za sada nema službene potvrde iz policije, doznajemo kako je uhvaćena osoba koja se krila iza lažnog profila na Facebooku pod nadimkom “Koričanska Fufa” i slala prijeteće poruke mladima iz Koritne! Kako doznajemo, riječ je o maloljetniku koji je, između ostaloga, i sam sebi slao jezive poruke!?

Priča o monstruoznim porukama koje su dobrano uplašile mlade osobe iz Koritne krenula je početkom lipnja. Kako smo u nekoliko navrata izvještavali, poruke su upućivane preko lažnog facebook profila. “Oderat ću vam kožu s lica i spavati na njoj”, “Od danas si ti moj pacijent, pratim te...”, “Umrijet ćeš danas ili sutra” - samo su neke od poruka koje je mladim Korićanima slala nepoznata osoba koja se krila pod nadimkom “Koričanska Fufa”. Iako su međusobno pomislili da je riječ o zafrkanciji, pa možda čak i nekog od njih, ubrzo ih je osoba s druge strane ne samo razuvjerila nego i svojim, kako kažu, bolesnim porukama, uplašila. Naime, društvu su u početku stizale poruke poput one “Znam gdje si sada”, točno opisujući gdje se u tom trenutku nalaze mladi.

Ne osjećajući se više sigurno, Korićani su cijeli slučaj zlostavljanja prijavili policiji. Nakon što je priča objavljena u medijima, autor poruka nije mirovao. S profila “Koričanske Fufe” svim prijateljima je poslana njena zaporka za logiranje na Facebook. Navodno je autor bolesnih poruka time htio zamesti trag, odnosno navesti što više korisnika da svojim logiranjem ostave i svoju IP adresu.

Što ga je ponukalo da se ovako nisko poigra sa živcima mladih Korićana, autor poruka morat će objasniti policiji. Ako je to trebala biti šala, očito nema baš smisla za humor. Umjesto smijeha, ovako je dobio kaznenu prijavu, a ako se sumnje pokažu utemeljenima, čeka ga i susret s pravosudnim tijelima i mogućom kaznom.

Maja MUŠKIĆ/Sandra LACIĆ
OTKRILI GA INFORMATIČARI

Slanjem zaporke na više stotina adresa, autoru bolesnih poruka nije uspio naum da zamete trag. Kako neslužbeno doznajemo, nakon što je prijavljeno uznemiravanje, policijski informatičari krenuli su u potragu za osobom koja stoji iza nadimka “Koričanska Fufa”. Nakon što su locirane IP adrese, krenulo se u razgovore s više osoba, pa tako i maloljetnikom, koji je nakon ispitivanja osumnjičen da je upravo on slao poruke.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike