Sport
KARIJERE OLIĆA I MANDŽUKIĆA KRENULE SU U SUPROTNIM SMJEROVIMA

Hrvatska razmjena München - Wolfsburg
Objavljeno 27. lipnja, 2012.
Visina transfera vrti se oko desetak milijuna eura, a Mandžukić bi na temelju četverogodišnjega ugovora trebao godišnje zarađivati oko četiri milijuna eura

Vezani članci

HRVATSKI NOGOMETAŠI SINOĆ SLETJELI U ZRAČNU LUKU PLESO

Igrači dočekani ovacijama

NA PRAGU VELIKOG TRANSFERA

Mandžukić blizu Bayernu

NAKON LONDONA U MADRID

Sahin ili Carvalho i 25 milijuna eura za Modrića?

Sve je gotovo. Mario Mandžukić je prema svemu sudeći novi igrač Bayerna. Iako je jučer bio u statusu "stand by", opširnije telefonske razgovore vodio je očito samo s menadžerom Ivanom Cvjetkovićem, koji je proteklih dana s čelnicima Wolfsburga i Bayerna dogovarao uvjete transfera.

Dogovor sigurno neće izostati, riječ je o klubovima koji godinama odlično surađuju. Visina transfera vrti se oko desetak milijuna eura, a Mandžukić bi na temelju četverogodišnjega ugovora trebao godišnje zarađivati oko četiri milijuna eura.

- Na odmoru sam, probajte me razumjeti. Bit će vremena za razgovore. U “Bildu” tvrde da sam u Bayernu? Još uvijek sam na odmoru, ha, ha... - poručio je Mario Mandžukić, koji će na Allianz Areni nastaviti tradiciju hrvatskih nogometaša. Danijel Pranjić i Ivica Olić ostavili su u redovima bavarskoga giganta upečatljiv dojam. Pogotovo Olić, koji je prije dvije sezone svojim pogocima odveo Bayern u finale Lige prvaka. Zanimljivo je da se u slučaju Marija Mandžukića i Ivice Olića dogodila svojevrsna "hrvatska razmjena napadača" na relaciji München - Wolfsburg.

Jaki aduti

Olić je još prije isteka minule sezone postao novi igrač Wolfsburga, a Mandžukić poslije razmimoilaženja s trenerom "vukova", Felixom Magathom, najavio odlazak također prije isteka sezone. U prilog realizacije Olićeva i Mandžukićeva transfera obojici su išle naklonjene okolnosti uoči i tijekom Europskoga prvenstva. Olić je ugovor potpisao prije neugodne ozljede mišića, zbog koje je propustio EURO, a Mandžukić konačne pregovore s Bavarcima započeo poslije upečatljivih igara u kockastom dresu i triju postignutih pogodaka zbog kojih još uvijek dijeli prvo mjesto najboljih strijelaca na poljskim i ukrajinskim travnjacima.

Mandžukićev zastupnik Ivan Cvjetković ponosno se uspinjao i spuštao stepenicama uz novinarsku tribinu stadiona u Poznjanju na utakmici s Irskom, poslije koje je bilo jasno da će u pregovorima s čelnicima obaju klubova u rukavu imati jake adute. Pogodak Talijanima argumente je učinio još jačima. Zapravo je samo trebalo odrediti visinu odštetnoga zahtjeva Wolfsburga. Budući da su glavni direktori "Wolksvagena”, glavnoga sponzora "vukova", ujedno i članovi Uprave Bayerna, klubovi nisu trebali predugo pregovarati.

Visoki standardi

Ivica Olić je pred Marija Mandžukića postavio visoke standarde. U prvom redu zbog činjenice da se svojedobno u zahtjevnoj konkurenciji (Gomez, Klose, Müller) uspio izboriti za mjesto prvoga Bayernova napadača, ali i zbog maestralne statistike u prvoj sezoni na Allianz Areni kad je u pitanju elitno europsko klupsko nogometno natjecanje. Po pogodak Maccabiju i Juventusu, dva Manchester Unitedu, tri Lyonu... I dva finala u tri sezone. Mandžukić, međutim, stiže u Bayern poslije sjajnih partija na Euru i zavidna bundesligaška učinka (20 pogodaka u dvije sezone). Bavarci su već imali jednoga Supermarija (Gomez), stigao je još jedan (Mandžukić). Supermario na kvadrat! Jupp Heynckes je sretan čovjek.

Marko CVIJANOVIĆ

Mario Mandžukić

U "Bildu" tvrde da sam u Bayernu? Još uvijek sam na odmoru, ha, ha...

Olić je prije dvije sezone svojim pogocima odveo Bayern u finale Lige prvaka

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike