Sport
NARASLA HRVATSKA KOLONIJA

Lokomotiv postaje “Hrvatske željeznice”
Objavljeno 26. lipnja, 2012.
Ruski mediji u kontekstu pojačanja Lokomotiva spominju Pletikosu, Kalinića i Strinića.

Vezani članci

BILIĆ SE OPROSTIO

Rocker, pravnik, izbornik

Vedran Ćorluka postao je novi igrač moskovskog Lokomotiva! Branič hrvatske nogometne reprezentacije trebao bi se pojaviti na zajedničkoj konferenciji za novinare u društvu bivšega izbornika "kockastih", Slavena Bilića, i ruskoj javnosti predstaviti hrvatsku koloniju koju će, osim prethodno spomenutog dvojca, činiti i Bilićevi pomoćnici Aljoša Asanović i Nikola Jurčević, odnosno glasnogovornik Davor Gavran.

Ispuni li ambiciozna predsjednica Lokomotiva, Olga Smorodskaja, sve Bilićeve želje, moskovski klub bi uskoro mogao promijeniti ime u "Hrvatske željeznice". Ruski mediji, naime, sve češće u kontekstu budućih pojačanja Lokomotiva spominju Stipu Pletikosu, Nikolu Kalinića i Ivana Strinića.

Kako god završio ljetni prijelazni rok, činjenica je da su Ukrajina i Rusija postale obećane zemlje za hrvatske reprezentativce. Od igrača koji su bili dio hrvatske vrste na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, njih čak osmorica branit će u idućoj sezoni boje ukrajinskih i ruskih klubova. Niko Kranjčar je početkom lipnja potpisao ugovor s kijevskim Dinamom i ovako promišljao svoju nogometnu budućost.

- Sretan sam i zadovoljan što odlazim u klub koji želi igrati u Ligi prvaka. Vjerujem da će se kontinuitet mojih igara u novoj momčadi odraziti i na moju reprezentativnu formu - poručio je Kranjčar, odlazak kojega u Ukrajinu može se dvojako tumačiti. Kranjčar sigurno nije odabrao Kijev zbog izdašnoga ugovora, već zbog činjenice da se u najboljim igračkim godinama želi osjećati važnim dijelom jedne velike momčadi. Budući da u Tottenhamu to više nije mogao ostvariti, na stol je uskoro stigla ponuda kijevskoga kluba koju je bilo nemoguće odbiti. Kijev nikad neće biti London. Ukrajinska liga neće moći zamijeniti osjećaj igranja u Premierligi, ali...

- Dinamo Kijev je veliki klub, vjerujem da će Niko biti jedna od najvećih zvijezda u novoj sredini i dokazati svoju klasu na ukrajinskim travnjacima - poručio je bivši izbornik "kockastih" Slaven Bilić, koji će u "susjedstvu" moći gledati velike ukrajinske derbije s hrvatskim predznakom. Srna i Eduardo (Šahtar) protiv Kranjčara i Vukojevića (Dinamo Kijev). Borba za naslov ukrajinskoga prvaka u svakom slučaju postaje još zanimljivija hrvatskim ljubiteljima najvažnije sporedne stvari. "Crottenham" je u svakom slučaju na "izdisajima". Istok je istočno. Ćorluka (Moskva), Kranjčar (Kijev) i Pletikosa (Rostov) iz Londona su krenuli na istok. Luka Modrić također neće ostati među Spursima, ali nemojte misliti da će krenuti putevima bivših suigrača. Njegovo je mjesto još uvijek na nogometnom zapadu. M. Cvijanović

Pranjić na meti Bordeauxa

Prema pisanju pariškoga dnevnika "Le Parisiena", francuski prvoligaš "Bordeaux" zainteresiran je za hrvatskoga reprezentativca i bivšega prvotimca "Bayerna", Danijela Pranjića. Što kaže Danijel?

- Pročitao sam kao i vi. U ponedjeljak ću se u Zagrebu naći s menadžerom, koji mi očito nosi neke novosti. Nikamo mi se ne žuri, odmaram se na Pagu i čekam ponude, kojih će sigurno biti jako puno. Najprije ću se odmoriti, a onda razmišljati o novom klubu - poručio je Pranjić. (Ma. C.)

STIPE PLETIKOSA

Država: Rusija

Grad: Rostov

Klub: Rostov

Tržišna vrijednost: 2.000.000 eura

VEDRAN ĆORLUKA

Država: Rusija

Grad: Moskva

Klub: Lokomotiv

Tržišna vrijednost: 7.500.000 eura

NIKO KRANJČAR

Država: Ukrajina

Grad: Kijev

Klub: Dinamo

Tržišna vrijednost: 7.000.000 eura

OGNJEN VUKOJEVIĆ

Država: Ukrajina

Grad: Kijev

Klub: Dinamo

Tržišna vrijednost: 8.500.000 eura

DARIJO SRNA

Država: Ukrajina

Grad: Donjeck

Klub: Šahtar

Tržišna vrijednost: 14.000.000 eura

EDUARDO DA SILVA

Država: Ukrajina

Grad: Donjeck

Klub: Šahtar

Tržišna vrijednost: 8.000.000 eura

IVAN STRINIĆ

Država: Ukrajina

Grad: Dnjipropetrovsk

Klub: Dnjipro

Tržišna vrijednost: 3.500.000

NIKOLA KALINIĆ

Država: Ukrajina

Grad: Dnjipropetrovsk

Klub: Dnjipro

Tržišna vrijednost: 6.000.000

Bilić jučer otputovao u Moskvu

Jučer u 13.45 kretao je avion za Moskvu, a u njemu je bio i Slaven Bilić sa suradnicima. Danas bi trebao održati i prvi trening s novom momčadi, a prije toga će ga Lokomotiv predstaviti javnosti. - Bit će šok prilagoditi se radu u klubu. Ali to je izazov. Idemo u jaki klub i jaku ligu. Pritisak će biti velik”, rekao je uoči polaska Bilić.

Možda ste propustili...

U RIJECI KREĆE FINALNA SERIJA ZA PROBOJ U KOŠARKAŠKU ELITU

Kvarner prvi nositelji, ali Brokeri su ga ove sezone već pobijedili usred Rijeke

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike