Sport
IPAK FUZIJA - SPAJAJU SE DVA ĐAKOVAČKA TREĆELIGAŠA

Ubuduće pod imenom HNK Đakovo Croatia
Objavljeno 21. lipnja, 2012.

Vezani članci

ARSENALOVA ŠKOLA NOGOMETA NA TURNEJI PO SLAVONIJI

Održan kamp i u Županji

ĐAKOVO - Dvije godine nakon prošlih propalih pregovora između NK Đakova i NK Croatie o spajanju đakovačkih trećeligaša u jedinstveni klub, čini se da je dogovor postignut te da će ubrzo do fuzije ipak doći. Potvrdio nam je to i đakovački gradonačelnik Zoran Vinković.

- Unazad nekoliko dana održao sam više sastanaka s upravama obaju klubova. Iznesen je prijedlog za boljitak đakovačkog nogometa, a to je fuzija. Oni će pak zasebno ovih dana održati svoje skupštine i nakon toga, ukoliko se i jedna i druga skupština odluči na spajanje, održat će se i ona osnivačka novog kluba koji će imati jedinstvenu upravu, sve dobne kategorije na stadionu Croatie i na stadionu Đakova koji će se natjecati u svojim ligama. Bit će to jedinstven klub čija će prva momčad seniora igrati u Trećoj HNL, a druga će momčad seniora kao druga ekipa jedinstvenog kluba ići u najniži rang natjecanja - pojašnjava gradonačelnik Vinković. Održavanje osnivačke skupštine očekuje vrlo brzo, nakon čega će, kaže, biti održana i konferencija za medije gdje će biti prezentirani daljnji koraci u radu jedinstvenog kluba.

- Na ovaj način novi, jedinstveni klub preuzima tradiciju i NK Đakova i NK Croatie - kaže Vinković.

Kako je kamen spoticanja u prošlim pregovorima bilo upravo ime ujedinjenog kluba, pitali smo gradonačelnika je li ovoga puta dogovor postignut.

- Prijedlog je da se novi klub zove HNK Đakovo Croatia, bez ikakvih povlaka. Moram reći da je ova inicijativa u ovom trenutku prihvaćena, uprave obaju klubova svjesne su teške situacije u Hrvatskoj, u Đakovu, i ovo je jedini način da spasimo praktično i nogomet i djecu koja se bave nogometom, oba stadiona, obje škole nogometa, na kraju krajeva i oba kluba - poručuje gradonačelnik Đakova. M. Muškić

Možda ste propustili...

FINALE KUPA HRVATSKE ZA NOGOMETAŠICE

Osječanke ove sezone ostale praznih ruku

SUPER FINALE SVJETSKE VATERPOLSKE LIGE

Hrvatska spremna za Beograd

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana