Sport
IPAK FUZIJA - SPAJAJU SE DVA ĐAKOVAČKA TREĆELIGAŠA

Ubuduće pod imenom HNK Đakovo Croatia
Objavljeno 21. lipnja, 2012.

Vezani članci

ARSENALOVA ŠKOLA NOGOMETA NA TURNEJI PO SLAVONIJI

Održan kamp i u Županji

ĐAKOVO - Dvije godine nakon prošlih propalih pregovora između NK Đakova i NK Croatie o spajanju đakovačkih trećeligaša u jedinstveni klub, čini se da je dogovor postignut te da će ubrzo do fuzije ipak doći. Potvrdio nam je to i đakovački gradonačelnik Zoran Vinković.

- Unazad nekoliko dana održao sam više sastanaka s upravama obaju klubova. Iznesen je prijedlog za boljitak đakovačkog nogometa, a to je fuzija. Oni će pak zasebno ovih dana održati svoje skupštine i nakon toga, ukoliko se i jedna i druga skupština odluči na spajanje, održat će se i ona osnivačka novog kluba koji će imati jedinstvenu upravu, sve dobne kategorije na stadionu Croatie i na stadionu Đakova koji će se natjecati u svojim ligama. Bit će to jedinstven klub čija će prva momčad seniora igrati u Trećoj HNL, a druga će momčad seniora kao druga ekipa jedinstvenog kluba ići u najniži rang natjecanja - pojašnjava gradonačelnik Vinković. Održavanje osnivačke skupštine očekuje vrlo brzo, nakon čega će, kaže, biti održana i konferencija za medije gdje će biti prezentirani daljnji koraci u radu jedinstvenog kluba.

- Na ovaj način novi, jedinstveni klub preuzima tradiciju i NK Đakova i NK Croatie - kaže Vinković.

Kako je kamen spoticanja u prošlim pregovorima bilo upravo ime ujedinjenog kluba, pitali smo gradonačelnika je li ovoga puta dogovor postignut.

- Prijedlog je da se novi klub zove HNK Đakovo Croatia, bez ikakvih povlaka. Moram reći da je ova inicijativa u ovom trenutku prihvaćena, uprave obaju klubova svjesne su teške situacije u Hrvatskoj, u Đakovu, i ovo je jedini način da spasimo praktično i nogomet i djecu koja se bave nogometom, oba stadiona, obje škole nogometa, na kraju krajeva i oba kluba - poručuje gradonačelnik Đakova. M. Muškić

Možda ste propustili...

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

REDOVITA SKUPŠTINA HNS-A

Nakon Marića šef postaje - stranac

ŽNK OSIJEK SUDIONIK EU SPORT FORUMA

U finalu je bio i osječki projekt

Najčitanije iz rubrike