Osijek

Tržište opojnih droga poljuljano krizom
Objavljeno 14. lipnja, 2012.

Vezani članci

POLICIJA U ZAJEDNICI NASTAVLJA S PROJEKTIMA

Djeca učila o štetnosti droga i alkoholnih pića

INVENTIVNOST IZA REŠETAKA: ZATVORENICI DANE KRATE SMIŠLJAJUĆI KAKO PREKO ZIDINA UNIJETI ZABRANJENE STVARI...

Droga skrivena u posteljini, mobiteli u vreći špica i lopti!

Predavanjem “Droge i prevencija” koje je dr. Siniša Zovko jučer održao u prostorijama PU osječko-baranjske pokušava se suzbiti zloupotreba opojnih droga, a o metodama prevencije slušali su policijski službenici, ali i predstavnici ustanova u kojima se radi na prevenciji zloupotrebe droga. Predavanje je održano u organizaciji Crvenog križa, a dr. Zovko, inače voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti i umanjenje zdravstvenih posljedica ovisničkog ponašanja Hrvatskog crvenog križa, iza sebe ima bogato iskustvo u radu s ovisnicima.

- Aktivnosti provodimo u sklopu projekta “Legiranje, a ne drogiranje” u koji su uključene sve osnovne i srednje škole naše županije. Kako bi što kvalitetnije i učinkovitije radili, osnovali smo koordinaciju pojedinaca i udruga koje se bave problemom ovisnosti - rekla je Sanja Živković, policijska službenica Odsjeka prevencije PU osječko-baranjske.

Inače, u policijskom radu vide se pozitivni odjeci gospodarske krize jer je skupih droga na tržištu sve manje, a i cijena raste te su egzotične droge sve nedostupnije, a najčešće se zloupotrebljava marihuana. I.Sekol

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana