Mozaik
USPJEŠNO ZAVRŠEN PROJEKT GLASA SLAVONIJE “OSJEČKI OSMAŠI”

Titula Najosmašice 2012. pripala Petri Raguž!
Objavljeno 13. lipnja, 2012.
Najosmašica Petra Raguž učenica je 8.b razreda osječke OŠ Frana Krste Frankopana * Stipendiju za 4-godišnje školovanje u Gaudeamusu osvojila Anđela Ćaćić iz OŠ Josipovac

Prijenosno računalo u rukama i osmijeh na licu Petre Raguž, učenice 8.b razreda osječke OŠ Frana Krste Frankopana jučer je označilo kraj izbora za Najosmaša, završnog dijela projekta Glasa Slavonije "Osječki osmaši".

U suradnji sa sponzorima i pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, Glas Slavonije devetu godinu zaredom, od čega dvije u prostoru Trgovačkog centra Portanova, organizirao je ovaj jedinstveni projekt u okviru kojeg je u ovogodišnjem godišnjaku "Osječki osmaši" ponosno predstavljeno čak 72 kandidata za Najboljeg osmaša 2012. Svaki je razred izabrao svog kandidata i to prema svojim školskim i izvanškolskim aktivnostima, pobjedama na natjecanjima, a svi ti budući liječnici, kuhari, sportaši ili profesori okupili su se u Portanovi na završnici ovog hvalevrijednog projekta.

Beljan: Vrijeme velikih odluka

- Dragi osmaši, ovo vam je jedna od prvih samostalnih odluka u životu kada iskazujete svoje želje i svoj interes i pokušavate u svemu tome pronaći sebe. Imperativ u vašim životima sada je budućnost i društvo i trebate donijeti veliku odluku u životu i vidjeti što i kako dalje, koju srednju školu završiti i potom krenuti na fakultet. Ovo raskrižje na kojem se sad nalazite usmjerit će vas u donošenju pravih odluka i to zajedno s vašim roditeljima - istaknuo je na početku Marijan Beljan, član Uprave Glasa Slavonije d.d., te dodao da Glas Slavonije godinama potiče izvrsnost, i to ne samo onu koju ocjenjuju profesori i razrednici, nego i prijatelji koji su svojim glasanjem poticali zaslužne na ovu laskavu titulu Najosmaša 2012. Beljan je uputio zahvalu i sponzorima koji su u proteklom razdoblju, a posebno posljednje dvije godine, financijski iznimno teške, ipak izdvojili financijska sredstva, ali i svoje vrijeme da podrže ovaj projekt. Među njima je svakako i Antun Biloš, predstavnik partnera priloga Osječki osmaši i direktor TC Portanova, koji je istaknuo kako uvijek podržava ovakvu i sličnu aktivnost koja u fokusu interesa ima mlade ljude. Poželjevši osmašima mnogo sreće i mudrosti u odabiru i upisu srednje škole, Biloš je čestitao svim kandidatima za najosmaša, ali i svim učenicima završnih razreda osnovnih škola koji su imali priliku sudjelovati i u zajedničkoj akciji Gaudeamusa i Glasa Slavonije, te osvojiti stipendiju za četverogodišnje školovanje u Privatnoj gimnaziji Gaudeamus.

Svestrana pobjednica

Stipendija je otišla u ruke Anđele Ćaćić, učenice 8.b razreda OŠ Josipovac, kojoj je prvi čestitao razvojni menadžer Gaudeamusa Saša Šakić.

- Kao i svake godine, tradicija se nastavlja pa smo tako i ove godine dodjelom jedne stipendije za četverogodišnje školovanje u Gaudeamusu bili dijelom ovog projekta Glasa Slavonije. Anđela se na natječaju kojeg smo organizirali pokazala najboljom, a zadovoljstvo mi je što svake godine vidimo sve više mladih ljudi zainteresiranih za svoj uspjeh i koji već s 15 godina razmišljaju o svojoj budućnosti. Upravo oni nam bude nadu da će u budućnosti biti uspješni, što im mi u Gaudeamusu doista i želimo, istaknuo je Šakić. Buduća učenica Gaudeamusa i dobitnica stipendije Anđela Ćaćić, Gaudeamus je ocijenila odličnom gimnazijom te istaknula zadovoljstvo što je upravo njoj pripala čast školovati se ondje sljedeće četiri godine.

Razloga za zadovoljstvo svakako je imala i Najosmašica Petra Raguž koja nije skrivala da je počašćena ovom laskavom titulom koju, rekla je, nije očekivala. Ova je odlična učenica rekla i da uvijek voli biti u središtu događanja, a za svoju je srednju školu odabrala Klasičnu isusovačku gimnaziju. Inače, osim učenja voli i novinarstvo te glumu kojom se bavi već pet godina kao članica Dramskog studija Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića.

Svojim su nastupom svečanost uveličale polaznice napredne skupine Plesnog studija Shine, a program je vodio Željko Lončarić Žec sa Slavonskog radija.

Marija MIHELIĆ
Dobitnici nagrada

1. nagrada - prijenosno računalo: Petra Raguž, OŠ F.K. Frankopana, 8.b; sponzor nagrade: Glas Slavonije d.d.

2. nagrada - Pikolino štednja u vrijednosti 1.000 kuna: Josip Uršan, OŠ Svete Ane, 8.a; sponzor nagrade: Banco Popolare Croatia

3. nagrada - bicikl; Iva Škojo, OŠ “Retfala”, 8.c; sponzor nagrade: Jadransko osiguranje

4. nagrada - tečaj stranog jezika po izboru: Mia Csicska, OŠ Dobriše Cesarića, 8.c; sponzor nagrade: Centar za edukaciju i usluge prevođenja Lingua Osijek

5. nagrada - poklon-bon u vrijednosti 300 kuna; Maja Krolo, OŠ Josipovac, 8.b; sponzor nagrade: Borovo - Trgovačka mreža d.o.o.

6. nagrada - mp4 player: Ivana Klaić, OŠ Vladimira Nazora, Čepin, 8b; sponzor nagrade: Wustenrot stambena štedionica

7. nagrada - cipele po izboru; Iva Mijatović, OŠ Augusta Šenoe, 8.a; sponzor nagrade: Pacifik d.o.o.

8. nagrada - ulaznice za ZOO vrt: Tessa Ljubić, OŠ Ivana Filipovića, 8.c; sponzor nagrade: Unikom d.o.o.

Možda ste propustili...

KRATKI FILM REDATELJA NEBOJŠE SLIJEPČEVIĆA

Hrvatski film u selekciji Cannesa

U POLUFINALU SHOWA NASTUPAJU POSEBNI GOSTI

Prljavo kazalište u “Zvijezde pjevaju”

Najčitanije iz rubrike