Osijek
DAN ŠKOLE OŠ FRANJE KREŽME PROTEKAO U DUHU OLIMPIZMA

Krežmijada - mala školska olimpijada
Objavljeno 11. lipnja, 2012.

Obilježavanje Dana škole u Osnovnoj školi Franje Krežme ove je godine bilo posebno i jedinstveno. Pod nazivom Krežmijada, u olimpijskoj godini, organizirali su malu školsku olimpijadu.

- U mnoštvu radionica, tribina i sportskih natjecanja na temu olimpizma, Grčke, kao zemlje u kojoj je održana prva, antička olimpijada te Londona, metropole u kojoj se od 27. srpnja do 12. kolovoza održavaju Olimpijske igre, naši su učenici pokazali znanja, vještine, kreativnost, maštu i olimpijski duh, rekao je ravnatelj Mario Berečić.

Vrhunac događanja bila je završna svečanost, pod nazivom Krežmijada, na kojoj su roditelji i ostali posjetitelji mogli vidjeti što su sve učenici pripremili. A toga je bilo mnogo.

Mala olimpijada održana je u školskoj dvorani, a u učionicama se moglo prošetati Londonom i antičkom Grčkom, provjeriti znanje o olimpijskim igrama, oslikati majicu znakom Krežmijade, kušati krežmed, poslušati zbor, pogledati zanimljive pokuse, igrokaze, prezentacije i ostale učeničke uratke te upoznati sportaše, natjecatelje na Krežmijadi.

U dvorištu škole posjetitelje su, uz olimpijske baklje, pozdravljali bogovi Olimpa, a na završnom Krežmijada partyju učenici, okrunjeni vjenčićima, zabavljali su se uz olimpijske bećarce, valcer, sirtaki i zakusku. V.Latinović

Možda ste propustili...

1. FESTIVAL PRIPOVIJEDANJA

Zaiskri pričom za djecu iz Josipovca

UČITELJI OŠ FRANA KRSTE FRANKOPANA NA ISLANDU

Mali Islanđani od svoje 6. godine imaju domaćinstvo

Najčitanije iz rubrike