Ekonomija
XII. OCJENJIVANJE KAKVOĆE SLAVONSKOG KULENA U ŽK OSIJEK

Vremenski uvjeti pogodovali kvaliteti kulena
Objavljeno 9. lipnja, 2012.

Vezani članci

NA 11. JAGODNJAČKOJ KULINIJADI 94 NATJECATELJA

Najkulinari Kristijan i Slađan Novosel iz Gata

OSIJEK - Predsjednik, prof. dr. Antun Petričević, te članovi Ocjenjivačkog suda XII. ocjenjivanja kakvoće slavonskog kulena, prof. dr. Drago Šubarić, prof. dr. Ljiljana Primorac, Kristina Suman, dipl. ing., i Kruno Mužević, dr. vet., što ga tradicionalno organizira HGK Županijska komora Osijek, prigodom jučerašnjeg završnog organoleptičkog ocjenjivanja (vanjski izgled, čvrstoća, izgled presjeka, miris i okus) prijavljenih kulena imali su doista težak zadatak sve ih kušati te izabrati ponajbolje.

Na ocjenjivanje je pristiglo čak 57 uradaka (10 posto više nego lani) slavonsko-baranjskih proizvođača te tradicijske slavonske delicije, koji će svoj uspjeh u natjecanju saznati na završnoj svečanost proglašenja rezultata 19. lipnja u zgradi Županijske komore Osijek.

“Kuleni pristigli na ovogodišnje ocjenjivanje nešto su bolji od onih na natjecanje pristiglih lanjske godine, a tomu su pridonijeli i tijekom zime povoljniji vremenski uvjeti za fermentaciju i zriobu”, istaknuo je prof. dr. Antun Petričević. “U proteklih 12 godina u kontinuitetu organiziranog ocjenjivanje kakvoće slavonskog kulena u velikoj mjeri pridonijeli smo poboljšanju njihove proizvodnje te uvjerili proizvođače da se tom djelatnosti moraju ozbiljno baviti. Stoga nas posebno veseli činjenica da visok postotak od prispjelih uzoraka dolazi iz gospodarskih objekata koji su registrirani i nalaze se u upisu Ministarstva poljoprivrede - Uprave za veterinarstvo”, kaže Ernest Nad, voditelj Odjela za poljoprivredu ŽKO-a i tajnik Ocjenjivačkog suda. N.Vukadinović

Možda ste propustili...

APSURD: TREŠNJE UVOZIMO IZ GRČKE, SRBIJE...

Europa ih traži i dobro plaća, a mi ih sve manje proizvodimo

MOJPOSAO I OVOG TJEDNA DONOSI PREGLED ATRAKTIVNIH OGLASA ZA POSAO

Poslovne prilike nadohvat ruke!

DOMAĆE TRŽIŠTE PREPLAVLJENO UVOZNIM MESOM

Na domaćim farmama čak 18.000 grla nema kupca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ČEKA VAS DINAMIČAN POSAO I PRILIKA ZA ODLIČNU ZARADU

"Dobar zastupnik za osiguranje mora biti uporan, a napredovati se može jako brzo"

2

ZA VRIJEME PANDEMIJE

Osnovano je upola manje novih poduzeća nego lani

3

JEDNA SMO OD NAJPOŽELJNIJIH DESTINACIJA

Nijemci na Googleu za odmor najviše pretražuju Hrvatsku