Crna kronika
VUKOVARSKI POLICAJCI OTKRILI VANDALA

Na spomenik ubijenim redarstvenicima četiri "S" ispisao mladić (20) iz Borova
Objavljeno 2. lipnja, 2012.

BOROVO - Policijska uprava vukovarsko-srijemska jučer je javila kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom iz sela Borovo. Njega se sumnjiči da je počinio kazneno djelo oskrvnuća spomenika 12-orici redarstvenika u noći između 6. i 7. svibnja ove godine.

Grafiti na spomen-obilježju u Borovu pojavili su se nekoliko dana nakon što je na tome mjestu obilježena 21. godišnjica ubojstva 12-orice hrvatskih redarstvenika 2. svibnja 1991. godine. Na spomeniku su sprejem bila ispisana četiri ćirilična slova "s" i "Srbija", te su bili razbacani vijenci i lampioni koje su državna i druga izaslanstva položila u prigodi obljetnice. Policija je tada potvrdila i da su grafiti neprimjerenog sadržaja bili ispisani i na izlogu obližnje trgovine. U policijskom priopćenju, nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, za počinitelja se navodi da je riječ o “20-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Borova”, te da je protiv njega dostavljeno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Vukovaru.S.Butigan

DJECA PALILA ZASTAVU

Prije 20-ak dana policija je pronašla i vandale koji su krajem prošle godine zapalili hrvatsku zastavu koja je bila izvješena na zgradi Hrvatske pošte u Borovu. Također su krajem travnja, u središtu Borova, sprejem ispisali grafite po pekarnici, ugostiteljskom objektu i trgovini. Ispisali su četiri “C”, “P.F.C” (Partizan fan club), “Max papučar” i “Sever u transu”. Riječ je o petorici dječaka u dobi od 11 i 12 godina, iz Borova i Vukovara. Zbog mladosti ne mogu biti procesuirani.

Možda ste propustili...

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

Najčitanije iz rubrike