Regija
ORIGAMI IZLOŽBA U OSNOVNOJ ŠKOLI POPOVAC

Učenici napravili novi svijet od staroga papira
Objavljeno 31. svibnja, 2012.

POPOVAC - Razmišljajući kako prikladno obilježiti Dan biološke raznolikosti, učenici OŠ Popovac i učiteljica Daniela Hmura došli su na neobičnu ideju. Organizirali su izložbu s temom starog papira, a nazvali su je Novi svijet od staroga papira.

- S dolaskom učiteljice Daniele Hmure uvedena je nova aktivnost, do tada nepoznata učenicima, origami, koja je zainteresirala veći broj učenika nižih razreda - kaže ravnateljica Jadranka Sabljak. Objašnjava kako su učenici i učiteljica odlučili ostalima pokazati čime su se bavili proteklih nekoliko mjeseci u okviru svojih izbornih aktivnosti. Budući da su origami radove izrađivali od starog papira, učinilo im se prikladnim upravo njihovom izložbom, na svoj način, dati doprinos Danu biološke raznolikosti.

- Na izložbi su prikazani različiti svjetovi, od Popovačkog ribnjaka, preko morskog i ledenog svijeta, pa sve do komadića Afrike - priča ravnateljica, dodajući da su, osim zemljopisnih pojmova, učenici izrađivali domaće životinje, ptice i slično. Pri izradi origami uradaka, naglašava, najviše su se isticali Karolina Grubić, Ivana Kramar i Mihael Arlavi, pa su njihovi uradci zauzeli posebno mjesto.

- Naglasak treba staviti na činjenicu da su se koristili starim papirom, što je doprinos očuvanju okoliša - ističe Sabljak, dodajući da je izložba oduševila sve koji su je posjetili.(I.G.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike