Osijek
DVD BIJELO BRDO JE U SKLOPU DANA OTVORENIH VATROGASNIH VRATA ORGANIZIRAO IZLET

Mali vatrogasci na aerodromu
Objavljeno 25. svibnja, 2012.
Spasilačko - vatrogasna služba je u Klisi održala pokaznu vježbu za djecu

BIJELO BRDO/KLISA - Dobrovoljno vatrogasno društvo Bijelo Brdo organiziralo je Dane otvorenih vatrogasnih vrata u sklopu kojih je povelo djecu iz Bijelog Brda na osječki aerodrom u Klisi.

Predsjednik DVD-a Igor Subotić, zapovjednik DVD-a Aleksandar Marijanović i voditelj vatrogasne mladeži Dejan Mamlić, poveli su najmlađe članove DVD-a, predškolce iz Dječjeg vrtića “Duga” u pratnji odgojiteljica Gordane i Gabriele, te učenike prvog razreda bjelobrdske osnovne škole s razrednicom Radmilom Opšić u Zračnu luku Osijek gdje ih je dočekao zapovjednik Spasilačko vatrogasne službe Zračne luke Osijek Željko Srnić sa svojim vatrogascima

- Aerodromski su vatrogasci bili pravi domaćini. Pripremili su za djecu zanimljive pokazne vježbe i sadržaje. Prvo su im pokazali što sve putnik mora proći kako bi bio siguran u avionu. Nakon toga su djeca mogla razgledati cjelokupnu vatrogasnu spasilačku opremu, od navalnog vozila i hidrauličnih škara do boca sa zrakom, agregata... Domaćini su prikazali rad s vodenim topovima, a djeci su se također jako svidjeli avioni koje su mogli razgledati na aerodromu i mehaničarska radionica zračne luke, pričaju Subotić, Marijanović i Mamlić.

No, odličan izlet nije završio odlaskom djece kući. Pri povratku su svratili u vatrogasni dom DVD Bijelo Brdo gdje su ih vatrogasci počastili sokovima i grickalicama. Radosna i ugodno iznenađena djeca obećala su vatrogascima da će nacrtati što su vidjela na izletu i pokazati im crteže pri ponovnom susretu.

Darko PEJIĆ
Možda ste propustili...

RASPISAN JAVNI POZIV ZA POTICANJE PODUZETNIŠTVA

Poduzetnicima 2,11 milijuna kuna potpore od Županije

KLAPA “ZRINSKI” PJEVALA NA TRŽNICAMA

Pjesmom uljepšali kupnju posjetiteljima