Osijek
DVD BIJELO BRDO JE U SKLOPU DANA OTVORENIH VATROGASNIH VRATA ORGANIZIRAO IZLET

Mali vatrogasci na aerodromu
Objavljeno 25. svibnja, 2012.
Spasilačko - vatrogasna služba je u Klisi održala pokaznu vježbu za djecu

BIJELO BRDO/KLISA - Dobrovoljno vatrogasno društvo Bijelo Brdo organiziralo je Dane otvorenih vatrogasnih vrata u sklopu kojih je povelo djecu iz Bijelog Brda na osječki aerodrom u Klisi.

Predsjednik DVD-a Igor Subotić, zapovjednik DVD-a Aleksandar Marijanović i voditelj vatrogasne mladeži Dejan Mamlić, poveli su najmlađe članove DVD-a, predškolce iz Dječjeg vrtića “Duga” u pratnji odgojiteljica Gordane i Gabriele, te učenike prvog razreda bjelobrdske osnovne škole s razrednicom Radmilom Opšić u Zračnu luku Osijek gdje ih je dočekao zapovjednik Spasilačko vatrogasne službe Zračne luke Osijek Željko Srnić sa svojim vatrogascima

- Aerodromski su vatrogasci bili pravi domaćini. Pripremili su za djecu zanimljive pokazne vježbe i sadržaje. Prvo su im pokazali što sve putnik mora proći kako bi bio siguran u avionu. Nakon toga su djeca mogla razgledati cjelokupnu vatrogasnu spasilačku opremu, od navalnog vozila i hidrauličnih škara do boca sa zrakom, agregata... Domaćini su prikazali rad s vodenim topovima, a djeci su se također jako svidjeli avioni koje su mogli razgledati na aerodromu i mehaničarska radionica zračne luke, pričaju Subotić, Marijanović i Mamlić.

No, odličan izlet nije završio odlaskom djece kući. Pri povratku su svratili u vatrogasni dom DVD Bijelo Brdo gdje su ih vatrogasci počastili sokovima i grickalicama. Radosna i ugodno iznenađena djeca obećala su vatrogascima da će nacrtati što su vidjela na izletu i pokazati im crteže pri ponovnom susretu.

Darko PEJIĆ
Možda ste propustili...

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike