Novosti
PORAŽENI HDZ-OVAC RAČUNA NA NOVE STRANAČKE IZBORE

Kujundžić: Sljedeći put sigurno pobjeđujem Tomislava Karamarka
Objavljeno 23. svibnja, 2012.

Vezani članci

NAKON POBJEDE KARAMARKA VETERANI NAJAVILI MIROVINU

HDZ doživio smjenu političke generacije

ZAGREB - Početkom godine Milan Kujundžić bio je samo običan član HDZ-a posvećen svojoj liječničkoj profesiji, a u nedjelju mu nije puno nedostajalo da postane predsjednik stranke. Tomislav Karamarko dobio je u drugom izbornom krugu 111 glasova više nego Kujundžić, što znači da je razliku napravilo 56 izaslaničkih glasova koji su otišli na stranu izabranog predsjednika. Posebno upada u oči činjenica da je Karamarko u play offu svoj rezultat iz prvog kruga povećao za samo 123 glasa, dok je Kujundžić napredovao za čak 327 glasova. Sve je to ravnatelja KB-a Dubrava napunilo optimizmom.

- Da su prije tri dana o predsjedniku HDZ-a mogli odlučivati svi članovi stranke, ja bih sigurno pobijedio. I u ovakvom izaslaničkom sustavu odnio bih pobjedu u drugom krugu da njih dvjestotinjak nije otišlo iz dvorane, pa nisu glasovali. Briljantno su odigrali tu igru, tako da sabor traje unedogled, računajući da će se izaslanici osuti. Svaka im čast, dobili su ovu rundu, ali ništa nije gotovo - rekao nam je jučer Kujundžić. On je ozbiljno shvatio Karamarkovu najavu s izbornog sabora da će već iduće godine, nakon lokalnih izbora u Hrvatskoj, organizirati nove izbore za predsjednika stranke i to prema modelu "jedan član, jedan glas".

- Karamarko ima moralnu obvezu raspisati nove izbore. Sam je to rekao. Mora to učiniti zbog HDZ-a i hrvatskog naroda. Jedino ako održi svoje obećanje i demokratizira stranku, zauzet će pozitivno mjesto u hrvatskoj povijesti. Ja ću se, naravno, opet kandidirati za predsjednika HDZ-a i na idućim izborima sigurno pobjeđujem. Čestitam Karamarku i njegovoj mašineriji, koja mu je sada osigurala mjesto predsjednika. Oni su svoje metode kalili 20 godina i uspješno su ih primijenili u ovim izborima. Ali, kad će svi članovi moći birati predsjednika, organizacija više neće biti presudna. Budite uvjereni da neću potrošiti ovaj kapital od 860 glasova, koliko su mi dali u drugom krugu, nema šanse da se pasiviziram. A nakon što dođem na čelo HDZ-a, pobijedit ću i na parlamentarnim izborima s mojom političkom platformom jer to je platforma hrvatskog naroda - ističe Kujundžić. Smatra da HDZ-ovci moraju izaći na izbore već do kraja 2012. “Budimo objektivni, s većinom ljudi koji su sada izabrani u vodstva naših ogranaka, HDZ će doživjeti slom na lokalnim izborima. Božidar Kalmeta, Dubravka Šuica i ostali, pa to je katastrofa. Koga oni mogu pobijediti? Zato na Tomici leži velika odgovornost, do kraja godine mora organizirati izbore u HDZ-u od baze do vrha i to na način da članovi sami izaberu predsjednike od temeljnih ogranaka do predsjednika stranke”, zaključuje Kujundžić. D.Ciglenečki

KOSOR: KARAMARKO MI SE NE JAVLJA DA MU ČESTITAM

Jadranka Kosor požalila se jučer u Saboru novinarima da joj se Karamarko ne javlja od nedjelje, a ona bi mu rado čestitala na pobjedi. “Pokušavam ga dobiti već dva dana, ali ne uspijevam i zato koristim ovu priliku da mu čestitam”, rekla je bivša predsjednica HDZ-a, koja ističe da je sada na Karamarku da nekog pozove na razgovor "ako za to ima želju".

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana