Sport
OSJEČANKA OSVOJILA 25.000 DOLARA VRIJEDAN CHALLENGER

Donna osvojila Uzbekistan
Objavljeno 21. svibnja, 2012.

Donna Vekić još nije proslavila 16. rođendan, ali je već osvojila svoj treći teniski profesionalni naslov!

Nakon lanjskog slavlja na Futuresu u Chiswicku, ove godine otišla je korak dalje i tijekom ožujka uzela naslov na Challengeru u Bangaloreu, a jučer je osvojila i titulu na 25.000 dolara vrijednom Challengeru u uzbekistanskom Feraganu. S 15 godina tri PRO titule i još četiri finala rezultati su koji zaslužuju ogroman respekt. Donna, četvrta nositeljica turnira, jučer je finale riješila za sat i 15 minuta pobjedivši Ukrajinku Nadju Kičenok sa 6:2, 6:2. Kičenok je u Ferganu slavila u parovima, nadala se i tituli u singlu, ali je nada kratko trajala.

“Ovo je moj najbolji meč u Ferganu, sve je funkcioniralo savršeno, od servisa do reterna. Stvarno savršen meč za mene”, javlja Donna iz Uzbekistana.

Serija u Ferganu počela je pobjedom nad Kirillovom (6:7, 6:4, 6:2), zatim je lako dobila Sezer (6:1, 6:2), pa onda Šaripovu (6:1, 7:6), a u polufinalu svladala je i prvu nositeljicu turnira, 210. tenisačicu s WTA liste Buyukakcay (7:5, 6:4). Za finale je ostavila svoju najbolju igru i Ukrajinka je u stilu statista mogla samo promatrati kako najbolja mlada hrvatska tenisačica juri prema naslovu.

Sredinom travnja na Challengeru u Uzbekistanu, u Namanganu, Donna je igrala finale i izgubila od Pučkove. Vratila se u Uzbekistan i otišla do kraja.

“Odgovara mi ovdje, temperature iznad 30 stupnjeva, tvrda podloga, srednje brz teren, uvjeti baš kakve volim. Prvi put u Uzbekistanu do finala, sad je stigla i titula, nije loše.” Donna je još dodala:

“Trener Felgate i ja idemo proslaviti večerom, onda let za Beograd i danas sam već kod kuće u Osijeku.

Tako je to u tenisu, nema puno vremena za slavlje, uskoro slijedi novi izazov i treba početi s pripremama”. Donna od utorka kreće s treninzima na zemljanim terenima u Perivoju kralja Tomislava, počinje “operacija Roland Garros”. Osječanka će igrati na juniorskom Grand Slamu na pariškoj zemlji, a samopouzdanje i ambicije su joj vrlo visoki. I. Liović

283.

igračica svijeta bila je Donna prošlog tjedna. U Ferganu je zaradila novih 50 bodova i na najnovijoj WTA listi bit će među 250

Možda ste propustili...

OTVORENO PRVENSTO HRVATSKE ZA PARAATLETIČARE

Županović bio drugi, ali nije posve zadovoljan

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

Najčitanije iz rubrike