Osijek
U KNJIŽARI NOVA PREDSTAVLJENA TREĆA KNJIGA ANKICE KISIĆ

Roman o životu teško oboljele djece
Objavljeno 14. svibnja, 2012.

Već 11 godina Ankica Kisić, učiteljica razredne nastave i prof. pedagogije, pomaže bolesnoj djeci na Odjelu pedijatrije osječkog KBC-a. Rezultat tog nesebičnog rada s malim bolesnicima koji se bore s teškim bolestima, njezina je književna trilogija koju čine romani: Druga strana života, Veronikino svitanje i najnoviji - Vlastiti put. Ovaj posljednji predstavljen je u klubu knjižare Nova.

“Riječ je o pedagoškoj beletristici, odnosno književnosti koja ima pedagošku dimenziju. Pišući o sudbinama djece na rubu života i smrti, autorica nam na umjetnički način poručuje da su smrt i umiranje također dio života. No, ovo je knjiga o životu, a ne o smrti”, rekao je prof.dr. Ladislav Bognar, predstavljajući knjigu Vlastiti put. Prof. Marija Rastovski, lektorica svih triju knjiga Ankice Kisić, istaknula je da u ovoj knjizi autorica sugestivno, iskreno i pomalo dokumentaristički progovara o sudbini mladih ljudi čije je živote, bolest i bolničko liječenje trajno obilježilo. “Kroz lik glavne junakinje Veronike, otkrivamo kompleksnu ličnost koja hrabro podnosi životne nedaće, a i nesebično pomaže i suosjeća s drugima. Ključ je u našim rukama, to je poruka ove knjige”, ističe prof. Rastovski. Autorica Ankica Kisić pojasnila je da je knjiga Vlastiti put istinita drama o djevojčici koja se bori s bolešću. “Ona je samo jedna od tisuća bolesne djece koje leže u bolnicama i maštaju samo o jednom - o ozdravljenju”, poručila je Kisić.

Knjigu je ilustrirala učenica Kristina Lazić, ulomke je čitala mr. Branka Šimić, a promociju su glazbom pratili Ognjen Zdravković (gitara) i Ivanica Novaković (violina). (V.L.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike