Sport
U POREČU ODRŽANA ZAVRŠNICA PRVENSTVA ŠKOLSKIH SPORTSKIH DRUŠTAVA HRVATSKE

Čak četiri ženska slavonska sastava prvakinje Hrvatske
Objavljeno 11. svibnja, 2012.

POREČ - U dvoranama i na terenima u Poreču, Umagu, Rijeci i Rovinju održana je završnica prvenstva školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola Hrvatske. Bio je to vrhunac cjelogodišnjih natjecanja, koja počinju u gradovima i općinama, nastavljaju se piramidalno na županijskoj i međužupanijskoj razini, da bi samo oni najbolji stekli pravo završnog susreta s vršnjacima i suparnicima iz cijele države. Slavonsko-baranjski prvaci ni ovaj put nisu iznevjerili očekivanja, što se, posebice, odnosi na najmlađe, učenike i učenice osnovnih škola. Štoviše, obraz istočnog dijela Hrvatske, u kojoj se izlučna natjecanja završavaju na prvenstvu tzv. Regije Istok, u Poreču i okolici osvjetlale su - pučkoškolke.

Naime, četiri ženska sastava učenica osnovnih škola vratila su se kući s naslovima prvaka Hrvatske. Čestitke za taj pothvat pripadaju djevojčicama OŠ Augusta Harambašića iz Donjeg Miholjca, za trijumf u šahu, vršnjakinjama iz OŠ Frana Krste Frankopana (Osijek) za stolnotenisku titulu, njihove sugrađankama i susjedama s osječkog Sjenjaka (Mladost) u plivanju, te učenicama iz Otoka kod Vinkovaca, prvakinjama države u krosu. Zanimljivo je da su od predstavnika Regije Istok, na natjecanju koje će sigurno zauvijek pamtiti, po četiri ekipe osvojile i srebrne i brončane medalje. Titule viceprvaka osvojili su ženski badmintonski sastav iz Okučana, stolnotenisači OŠ Ivana Gorana Kovačića (Sl. brod), gimnastičarke OŠ Julija Kempfa (Požega), kao i odbojkašice OŠ Ivana Filipovića iz Osijeka, a brončane medalje pripale su dječacima iz Okučana, rukometašima osječkog Frankopana, šahistima požeškog Sokolovca, te košarkašima đakovačke OŠ Vladimira Nazora.

U srednjoškolskoj konkurenciji, pak, naslove prvaka osvojili su, od Slavonaca, trkačice krosa iz Tehničke škole (Sl. Brod) i malonogometna momčad Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca iz Vinkovaca."Srebro" je pripalo odbojkašima osječke Treće gimnazije (Primag), rukometašicama đakovačke Gimnazije A.G.Matoša (Mladost '96) i sastavu učenika požeške Tehničke škole u krosu. Njihove sugrađanke, iz Gimnazije Požega, plasirale su se na treće mjesto na odbojkaškom turniru. D. Kerže

Četvrti put i ITR

Tijekom svibanjskog susreta hrvatskih učenika u Poreču, četvrti put okupili su se i učenici s intelektualnim teškoćama u razvoju. Sudjelovali su predstavnici 29 naših osnovnih škola i centara za odgoj i obrazovanje, koji su se natjecali u atletici i plivanju. Među inima, bili su zastupljeni Centar "Ivan Štark" iz Osijeka te učenici osnovnih škola iz Požege, Sl. Broda, Vinkovaca i Vukovara.

Možda ste propustili...

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

Najčitanije iz rubrike