Novosti
SEDAMNAESTA OBLJETNICA VOJNO-REDARSTVENE AKCIJE BLJESAK

Šprem: Ne dopustimo nikome da manipulira braniteljima
Objavljeno 2. svibnja, 2012.
Bljesak je uvjerio međunarodnu zajednicu u pravednost hrvatskih ciljeva, rekao je predsjednik Sabora

Vezani članci

OKUČANE, KOJI SUTRA OBILJEŽAVAJU 17. OBLJETNICU VOJNO-REDARSTVENE AKCIJE BLJESAK, NAPUŠTAJU I VISOKOBRAZOVANI:

Ljudi su bez posla i odlaze, u Okučanima će opstati samo rode

OKUČANI - Bljesak je veličanstvena akcija koje se sjećamo s najvećim ponosom. Izražavam najveću zahvalnost braniteljima na hrabrosti, borbenosti i efikasnosti, a posebnu zahvalnost i najviše poštovanje onima koji su poginuli za oslobođenje zapadne Slavonije. Iz njihove žrtve iznikla je slobodna, neovisna i demokratska Hrvatska, rekao je Boris Šprem, predsjednik Hrvatskog sabora, u Okučanima na jučerašnjoj svečanosti 17. obljetnice vojno-redarstvene akcije Bljesak.

Kod središnjeg križa u spomen-parku hrvatskih vitezova, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na 42 branitelja poginula u oslobodilačkoj akciji kojom je u 32 sata oslobođeno i pod hrvatski suverenitet vraćeno približno 500 četvornih kilometara zapadne Slavonije.

Zajednički vijenac u ime Republike Hrvatske, uz Borisa Šprema, položili su još i izaslanik predsjednika Vlade ministar obrane Ante Kotromanović i izaslanik predsjednika RH načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Drago Lovrić. U Okučanima su bili i ministri Predrag Matić i Ivan Jakovina, potpredsjednici Sabora Josip Leko, Jadranka Kosor, Vladimir Šeks i Milorad Batinić, te nekoliko saborskih zastupnika.

- Bljesak je pokazao jedinstvo i odlučnost hrvatskih građana da u legitimnom oslobodilačkom ratu razbiju pobunu protiv hrvatske države i oslobode vlastiti teritorij, rekao je Šprem: “S Bljeskom je počelo demontiranje Miloševićeve agresorske politike utemeljene na velikosrpskoj ideologiji i suludim idejama o velikoj Srbiji na granici Virovitica - Karlobag. Bljesak je bio prijelomna točka Domovinskog rata i uvjerila je međunarodnu zajednicu u pravednost i legitimnost hrvatskih ciljeva i bio priprema za Oluju. Obveza je svih nas da čuvamo dostojanstvo Domovinskog rata i hrvatskih branitelja, te da ne dopustimo da itko s njima manipulira”, kazao je Šprem.

U crkvi sv. Vida služila se sveta misa zadušnica za poginule branitelje i civilne žrtve, a Šprem je otvorio Sportske igre udruge ratnih veterana Brodsko-posavske županije.

Zdenko DUKA
KOSOR KRITIZIRALA MILANOVIĆA

Jadranka Kosor, predsjednica HDZ-a, komentirala je kako je nedopustivo da se premijer Milanović u prvoj godini mandata propustio pokloniti žrtvama oslobodilačke akcije. Trebao je biti u Okučanima i na svim drugim mjestima na kojima se slavi pobjeda, ali, kaže Kosor, i u Zagrebu, ma kako to bilo (ne)moguće. “Premijer je danas morao biti ovdje, ovako je pokazao da ili ne razumije značaj ove manifestacije, ili mu je svejedno. A ako već slavi praznik rada, nije ga trebao slaviti na stranačkoj proslavi, nego biti u Zagrebu i primiti žute kartone koje mu građani šalju preko sindikata”, rekla je ona.

42

branitelja poginula su u oslobodilačkoj akciji Bljesak

Možda ste propustili...

KUĆANSTVA I PRIRODNI PLIN

Javna opskrba od 1. listopada

MINISTAR FINANCIJA MARKO PRIMORAC

Snižavanje PDV-a bez učinka

KODEKS PONAŠANJA DUŽNOSNIKA

Za dva mjesta 24 prijave

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TRŽIŠTE NEKRETNINA U 2021.

Lani je prodano nekretnina za 60 milijardi kuna

2

SAVJET O POPISU

Upozoravali na netočne rezultate

3

NISU PRISTALI NA VLADINU PONUDU

Sindikati bi povišicu 8 %