Osijek
SKRENUO S RUTE DA POSJETI PRIJATELJE U OSIJEKU

Iz Skopja krenuo na Olimpijske igre u London
Objavljeno 25. travnja, 2012.

Makedonski paraolimpijac, ultramaratonac Mile Stojkoski, koji se odlučio na životni pothvat - kolicima iz Skopja doći do Londona do početka Olimpijskih igara, a put je to dug 3.500 kilometra, jučer je posjetio i Osijek.

Iako mu Osijek nije na direktnoj ruti, u naš je grad (iz Zagreba automobilom, nap.a.) došao iz zahvalnosti prema Udruzi paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije UPIT, koja je prva u Hrvatskoj saznala za njegov pothvat te pronašla tvrtku, koja je njemu i njegovom timu, koji ga prati, sponzorirala dio puta kroz Hrvatsku.

No Stojkoski je ipak i u Osijeku odvozio dio svog puta, u pratnji Odjela prometne policije PU osječko-baranjske i članova Moto-kluba Osijek prošao je dionicom od trgovačkog centra u Ulici sv. Leopolda Bogdana Mandića do Trga Ante Starčevića.

Ondje su ga dočekali članovi UPIT-a, ali i Ružica Gverieri iz Osječko-baranjske županije te Romano Kristić iz Grada Osijeka, oboje zaduženi za resore zdravstva i socijalne skrbi.

- Na ovaj i sve moje ranije pothvate odlučio sam se zato što želim skrenuti pozornost na osobe u kolicima, ali i zato što želim da budemo prihvaćeni kao ravnopravni članovi društva - rekao je kratko u pozdravnoj riječi Stojkoski.

U ime tvrke Bauerfeind, sponzorski ček skopskom ultramaratoncu uručila je Jelena Šakić-Fajdić, a Stojkoski se i sam pokazao pravim humanitarcem, ovu je donaciju odmah prepustio kolegama iz UPIT-a. Iza Stojkoskog je u ovom, njegovom desetom maratonu, ostalo tisuću kilometara prijeđenih u kolicima, namjera mu je u London stići 27. srpnja na otvorenje ljetnih Olimpijskih igara. D.Kuštro

ATENA, PEKING, LONDON...

Veliki maratonski život Stojkoskoga počeo je 2004. godine maratonom nazvanim “704”, od Prilepa do Atene, potom 2008. u godini Olimpijskih igara u Pekingu nazvan „Euroazija", kada je prošao više od 31 zemlju. Na ovogodišnji put prema Londonu krenuo je 15. ožujka iz Kruševa.

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike