Crna kronika
U DVORIŠTU KUĆE U VIŠNJEVCU NAPADNUT PODUZETNIK ANTE ĆURIĆ

Brutalno pretučen vlasnik
građevinske tvrtke Massa
Objavljeno 24. travnja, 2012.
Ćurić je zadobio vanjski prijelom potkoljenice i ključne kosti

VIŠNJEVAC - Poduzetnik Ante Ćurić (53), vlasnik građevinske tvrtke “MASSA” d.o.o. iz Osijeka i predsjednik nogometnog kluba Višnjevac, brutalno je pretučen palicom, doslovno ispred kućnog praga. Napad se dogodio u nedjelju oko 22,20 sati u dvorištu obiteljske kuće u Ulici Ante Starčevića u Višnjevcu. Pod okriljem mraka Ćurića su napala dvojica njemu nepoznatih mlađih muškaraca.

Prema neslužbenim informacijama, Višnjevčanin je parkirao automobil u svoje dvorište, izašao iz vozila i krenuo prema dvorišnoj kapiji kako bi ju zatvorio. U tom trenutku jedan od napadača prišao mu je s leđa i snažno ga udario palicom u stražnji dio glave. Instinktivno podigavši ruku, drugi udarac Ćurić, inače nekad aktivni sportaš, uspio je zaustaviti. Nakon toga uslijedilo je hrvanje s napadačem, i tada je čuo povike drugog napadača koji je iz mraka povikao kolegi u zločinu da ga udara po nogama! Napadač ga je palicom uspio udariti po potkoljenici i slomio ju je. Iako teško ozlijeđen, Ćurić je uspio iz ruku nepoznatog muškarca oteti palicu. U tom trenutku razoružani napadači prestali su s nasrtanjem i pobjegli iz dvorišta.

Šokirani Ćurić o napadu je uspio obavijestiti policiju i Hitnu pomoć, koja ga je zbog ozbiljnosti ozljeda prevezla u Klinički bolnički centar Osijek. Od udarca tupim predmetom, najvjerojatnije metalnom palicom, Višnjevčanin je zadobio vanjski prijelom potkoljenične kosti, prijelom ključne kosti i hematome po tijelu. Tijekom noći između nedjelje i ponedjeljka liječnici su mu operirali nogu.

Ćurića su, u to nema sumnje, napadači namjeravali ozbiljno ozlijediti, poglavito kada je jedan od njih povikao da ga se udara po nogama. O kakvoj je poruci riječ pokušat će doznati osječki policajci koji su obavili očevid. U tijeku je provođenje kriminalističke istrage koja bi trebala utvrditi uzroke napada te doći do identiteta napadača koje, ako ih se uhvati, očekuju kaznene prijave za nanošenje teških ozljeda.

Sandra LACIĆ
POLICIJA TRAŽI MOTIVE NAPADA

Policiji je u otkrivanju napadača najvažnije otkriti njihove motive. Višnjevčani s kojima smo jučer pričali u šoku su i ne mogu vjerovati da je Ćurić napadnut u vlastitom dvorištu. U građevinskom poslu poznat je kao dugogodišnji uspješni poduzetnik, vlasnik osječke tvrtke “Massa”. Inače, Ćurić je i dugogodišnji predsjednik trećeligaša NK Višnjevac, a u siječnju ove godine dobio je povjerenje Izborne skupštine za vođenje NK Višnjevac i sljedeće četiri godine.

SLIČNO PRETUČEN I GALINEC

Gotovo preslikani napad zbio se u rujnu 2008. godine kada je u Zagrebu, na parkiralištu iza zgrade Ministarstva gospodarstva, pretučen predsjednik Uprave Industrogradnje Josip Galinec. Dvojica mlađih napadača, čija su lica bila djelomično skrivena kapama šiltericama, dočekala su ga kod parkiranog automobila i metalnim palicama mu slomili obje noge. Špekuliralo se da je Galinec bio meta tzv. građevinske mafije. Dvije godine kasnije, u prosincu 2010. policajci su za ovaj napad osumnjičili dva muškarca. DORH je u srpnju prošle godine odustao od njihova progona.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike