Crna kronika
POLICIJA PRONAŠLA OSOBU KOJA JE OROBILA ŠEST STARIJIH OSJEČANKI

Uhićen serijski napadač,
samo mu je 14 godina!
Objavljeno 23. travnja, 2012.
Žrtvama bi prilazio s leđa, a potom bi im istrgnuo torbice s ramena ili ruke.

Vezani članci

ULIČNI RAZBOJNIK NE PRESTAJE S KRAĐAMA TORBICA

I peta žena opljačkana u Bosutskom naselju!

JOŠ JEDAN NAPAD: U DRINSKOJ ULICI OROBLJENA 75-GODIŠNJA ŽENA

Serijski napadač ponovno napao stariju Osječanku!

OSIJEK - Osječki policajci uhitili su napadača koji je sijao strah među starijim Osječankama, presrećući ih na ulici i otimajući im torbice. Riječ je o, što je i policajce iznenadilo, 14-godišnjem dječaku!?

Do identiteta pljačkaša koji je na ulicama oko Bosutskog naselja pokrao šest žena, došlo se nakon pomno odrađene kriminalističke istrage i velikog broja razgovora policijskih inspektora sa žrtvama i stanovnicima ulica gdje su se napadi dogodili. Mladi Osječanin se sumnjiči da je u ožujku i travnju napao šest žena, a prijavljen je za šest drskih krađa i dva razbojstva, s obzirom na to da je na dvije žene i fizički nasrnuo.

Žrtvama bi prilazio s leđa, a potom bi im istrgnuo torbice s ramena ili ruke. Najstarija žena ima 87, a najmlađa 51 godinu. Upravo je najmlađu žrtvu na nogostupu podvožnjaka u Vinkovačkoj ulici udario šakom u lice nakon što je žena pokušala pružiti otpor i zadržati torbicu. Potom bi trčeći pobjegao s mjesta napada. U dva je navrata ukradene torbice odbacivao na jednom od gradilišta u Unskoj ulici (koja se naslanja na Krbavsku u kojoj su se zbile dvije krađe). Još se ne zna gdje je odbacio ostale torbice.

U kriminalističkoj istrazi koja je uslijedila nakon što su došli do identiteta napadača, policajci su 14-godišnjaka dodatno osumnjičili za, kako stoji u priopćenju PU osječko-baranjske, “utaju mobitela” u veljači, te za provalu u ugostiteljski objekt početkom travnja u Osijeku.

Krađama je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Protiv mladog lopova i razbojnika, zbog njegovih godina, slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež.M.Bugarić

ON JE DIJETE, A PLJAČKA KAO OKORJELI KRIMINALAC

Osim čestitke policajcima za otkrivanje razbojnika, starije Osječanke s kojima smo popričali na Bosutskom naselju šokirane su njegovom mladošću. “Pa on je još dijete, a pljačka po ulici kao veliki! Moj Bože, pa što će taj raditi za nekoliko godina kada odraste. Gdje su bili roditelji...”, kaže Marica S. iz Ulice Mirne. Mladiću bi, poručuje, sada trebale pomoći institucije, od škole, psihologa, policije...da ga se izvede na pravi put, a ne da se razvije u okorjelog kriminalca.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike