Regija
USPJEH UČENIKA GLAZBENE ŠKOLE JANA VLAŠYMSKOG

Saksofonist Luka Relić i trombonist Dorian Hercigonja drugi su u državi
Objavljeno 19. travnja, 2012.

VIROVITICA - Lijepe vijesti stižu u Glazbenu školu Jana Vlašymskog iz Virovitice. U Varaždinu su na državnom natjecanju učenika glazbenih škola nastupili i Virovitičani, i u svoj se rodni grad vratili s osvojenim drugim mjestom. Luka Relić svira saksofon, a Dorian Hercigonja trombon i svojim su nastupom svaki u svojoj disciplini u izuzetno jakoj konkurenciji zadivili žiri iako su nastupili - bolesni. Reliću je, između ostaloga, ispao i zub, ali to ga nije spriječilo da postigne uspjeh.

Njihovu su uspjehu najviše pridonijeli mentori Dražen Štefan i Ivan Kovačić te korepetirorice Sanja Spahija i Svetlana Relić. “Pravi je užitak pratiti rast i razvoj djece od ranih početaka njihova bavljenja umjetnošću, a Dorian i Luka ove su nam godine donijeli pravo osvježenje i obilje radosti. Potvrdu svoga rada i talenta dobili su na regionalnom natjecanju puhača u Samoboru, što je rezultiralo eksplozijom ushita i motivacije u pripremi za državno natjecanje u Varaždinu. Pratimo konkurenciju, ali shvaćamo da je natjecati se moguće zapravo jedino sam sa sobom i hrabrimo ih na tom putu, da daju ono najbolje od sebe. Međutim virozama se nismo othrvali. A što znači jednom puhaču tjedan dana stanke prije nastupa, to znaju samo oni koji su to prošli; Dorian prije regionalnog, a Luka prije državnog natjecanja”, ističe korepetitorica i profesorica Svetlana Relić.

“Bilo mi je jako teško kada mi je ispao zub, ali znao sam da mogu odlično nastupiti jer sam puno vježbao. Svi su nas bodrili i bili uz nas. Trud se isplatio, nadam se da ću i na drugim natjecanjima biti dobar i dobroga zdravlja”, kaže Luka. Do njegovog kolege Doriana nismo uspjeli doći.S. Kadić

Možda ste propustili...

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

Najčitanije iz rubrike