Regija
NAŠIČKI GRADONAČELNIK KREŠIMIR ŽAGAR NIJE IMAO VREMENA PREUZETI PETICIJU

Za vraćanje starog naziva Trgu dr. Franje Tuđmana 1.600 potpisa
Objavljeno 19. travnja, 2012.

Vezani članci

PETICIJA I ZAHTJEV ZA REFERENDUM

98% Našičana želi Pejačevićev trg!

NAŠICE - Hrvatski laburisti - Stranka rada, podružnica Našice, zahtijevat će referendum o vraćanju imena Pejačević glavnom trgu, ako Gradsko vijeće na temelju prikupljenih potpisa građana ne preispita svoju odluku kojom je taj gradski trg prije mjesec dana preimenovan u Trg dr. Franje Tuđmana, najavljeno je jučer na konferenciji za novinare, koju su sazvali čelnici našičkih laburista.

Govoreći o rezultatima peticije, predsjednica našičkih laburista Danica Božić, rekla je kako je u dva tjedna prikupljeno 1.600 potpisa građana koji se protive promjeni imena glavnog trga. Peticiju za vraćanje imena namjeravali su uručiti gradonačelniku Krešimiru Žagaru, međutim, kako je rekla Božić, to im je bilo onemogućeno.

- Gradonačelnik nam je poručio da ima dosta obveza i da nas ne može primiti. Uputio nas je da peticiju predamo Gradskom vijeću, što ćemo i učiniti - rekla je Božić.

Ponovila je da je odluka o promjeni imena trga bila prenagljena, te izrazila nadu da će Gradsko vijeće poštovati volju građana i vratiti ime trgu.

Tajnik našičke podružnice laburista Siniša Vukobratović, istaknuo je kako im je povod za organizaciju potpisivanja peticije bilo veliko nezadovoljstvo građana odlukom o promjeni imena trga, što su i napomenuli u anketi. Snježana Fridl

Ako Gradsko vijeće ne popusti, zahtijevat ćemo referendum, kažu laburisti

Možda ste propustili...

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

Najčitanije iz rubrike