Regija
FRAN ZAMAKLAR 13-GODIŠNJI BELIŠĆANIN OSVOJIO PRVU NAGRADU NA NATJEČAJU HRVATSKE POŠTE

Najljepše hrvatsko pismo napisao gimnastičar Fran Ivici Kosteliću
Objavljeno 19. travnja, 2012.
Kostelić je Franu, državnom prvaku u gimnastici, neiscrpna inspiracija zbog uspjeha, ali i iskrenosti

Vezani članci

USPJEH UČENIKA GLAZBENE ŠKOLE JANA VLAŠYMSKOG

Saksofonist Luka Relić i trombonist Dorian Hercigonja drugi su u državi

14. STRUKOVNO DRŽAVNO NATJECANJE U NOVOJ GRADIŠKI

Slatinski vodoinstalateri treći

SPORTSKO-PLESNO NATJECANJE U KRIŽEVCIMA

Leu i Emmi dvije brončane medalje

BELIŠĆE - Tko bi mogao i pomisliti da će nakon priče od prije 13 godina o rođenju prvih belišćanskih trojki, Frana, Tina i Ine Zamaklar, i nakon priče o njihovu polasku u prvi razred prije 6 godina, potpisnica ovih redova i treći put zakucati na vrata obiteljske kuće Suzane i Milana Zamaklara s novim značajnim povodom - osvajanjem prve nagrade na nacionalnom natjecanju Hrvatske pošte za najljepše pismo u 2012. godini, koja je pripala upravo Franu Zamaklaru.

Taj simpatični učenik 6.d razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće, koju pohađa zajedno s bratom Tinom i sestrom Inom, i ne pokušava sakriti radost zbog osvojene nagrade, koja je, nakon nagrada na Lidranu i natječaju Udruge Portal Alfa iz Belišća, nova potvrda njegove darovitosti za pisanu riječ.

- Sve je počelo kada mi je moja mentorica i nastavnica hrvatskog jezika Krunoslava Kovač predložila da napišem pismo svom omiljenom sportašu i tim se pismom prijavim na natječaj za najljepše hrvatsko pismo. Odmah sam odlučio da će to biti Ivica Kostelić - sportaš koji me već godinama oduševljava ne samo svojim sportskim uspjesima nego i iskrenošću koju pokazuje smijehom, pa čak i suzama u emotivnim trenucima. Ne samo da mi je zbog toga ogromna želja upoznati ga ovdje u Belišću nego mi je želja jednog dana postati sportaš i čovjek kakav je on - priča Fran, koji je inače i sam sportaš, a odnedavno i državni prvak u gimnastici u svojoj kategoriji.

Premda skromno kaže da su njegovi uspjesi na natjecanjima u prvom redu zasluga njegova trenera u Gimnastičkom klubu Hrvatski sokol iz Valpova, Zlatka Ištvanovića, Fran je disciplinirani sportaš koji već šest godina redovito trenira gimnastiku pet puta tjedno. Obožava vježbe na parteru, ali i mnoge druge pojedinačne sportove. Zahvaljujući osvojenoj nagradi, budući stomatolog Fran dobit će priliku da, pod vodstvom svoje razrednice Josipe Ružman, odvede svoj razred na jednodnevni izlet bilo gdje u Hrvatskoj.

Lidija ANIČIĆ
Možda ste propustili...

BIG BAND POD ZVIJEZDAMA

10 humanih godina Lions cluba Mihael

UZ 50 GODINA TURISTIČKE ZAJEDNICE

Vodič kroz najstarije europsko naselje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana