Regija
FRAN ZAMAKLAR 13-GODIŠNJI BELIŠĆANIN OSVOJIO PRVU NAGRADU NA NATJEČAJU HRVATSKE POŠTE

Najljepše hrvatsko pismo napisao gimnastičar Fran Ivici Kosteliću
Objavljeno 19. travnja, 2012.
Kostelić je Franu, državnom prvaku u gimnastici, neiscrpna inspiracija zbog uspjeha, ali i iskrenosti

Vezani članci

USPJEH UČENIKA GLAZBENE ŠKOLE JANA VLAŠYMSKOG

Saksofonist Luka Relić i trombonist Dorian Hercigonja drugi su u državi

14. STRUKOVNO DRŽAVNO NATJECANJE U NOVOJ GRADIŠKI

Slatinski vodoinstalateri treći

SPORTSKO-PLESNO NATJECANJE U KRIŽEVCIMA

Leu i Emmi dvije brončane medalje

BELIŠĆE - Tko bi mogao i pomisliti da će nakon priče od prije 13 godina o rođenju prvih belišćanskih trojki, Frana, Tina i Ine Zamaklar, i nakon priče o njihovu polasku u prvi razred prije 6 godina, potpisnica ovih redova i treći put zakucati na vrata obiteljske kuće Suzane i Milana Zamaklara s novim značajnim povodom - osvajanjem prve nagrade na nacionalnom natjecanju Hrvatske pošte za najljepše pismo u 2012. godini, koja je pripala upravo Franu Zamaklaru.

Taj simpatični učenik 6.d razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće, koju pohađa zajedno s bratom Tinom i sestrom Inom, i ne pokušava sakriti radost zbog osvojene nagrade, koja je, nakon nagrada na Lidranu i natječaju Udruge Portal Alfa iz Belišća, nova potvrda njegove darovitosti za pisanu riječ.

- Sve je počelo kada mi je moja mentorica i nastavnica hrvatskog jezika Krunoslava Kovač predložila da napišem pismo svom omiljenom sportašu i tim se pismom prijavim na natječaj za najljepše hrvatsko pismo. Odmah sam odlučio da će to biti Ivica Kostelić - sportaš koji me već godinama oduševljava ne samo svojim sportskim uspjesima nego i iskrenošću koju pokazuje smijehom, pa čak i suzama u emotivnim trenucima. Ne samo da mi je zbog toga ogromna želja upoznati ga ovdje u Belišću nego mi je želja jednog dana postati sportaš i čovjek kakav je on - priča Fran, koji je inače i sam sportaš, a odnedavno i državni prvak u gimnastici u svojoj kategoriji.

Premda skromno kaže da su njegovi uspjesi na natjecanjima u prvom redu zasluga njegova trenera u Gimnastičkom klubu Hrvatski sokol iz Valpova, Zlatka Ištvanovića, Fran je disciplinirani sportaš koji već šest godina redovito trenira gimnastiku pet puta tjedno. Obožava vježbe na parteru, ali i mnoge druge pojedinačne sportove. Zahvaljujući osvojenoj nagradi, budući stomatolog Fran dobit će priliku da, pod vodstvom svoje razrednice Josipe Ružman, odvede svoj razred na jednodnevni izlet bilo gdje u Hrvatskoj.

Lidija ANIČIĆ
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana