Regija

USPJEH OBRTA “ĐANIĆ” IZ PODGORAČA NA IZLOŽBI HRVATSKIH SUVENIRA
Rakije i likeri drugonagrađeni suvenir
Julija Đanić sa vlastitim programom suvenira
Foto: S. FRIDL
Objavljeno 17. travnja, 2012.
JOŠ VIJESTI

U POVODU SVJETSKOG DANA KASTRACIJE

Akcije u Virovitici i Zagrebu

ZAHVALA VALPOVO SE ODUŽUJE ZASLUŽNIM SUGRAĐANIMA

Ulici u poslovnoj zoni K VI ime Ivana Fuderera-Hanzike

NESVAKIDAŠNJi DOGAĐAJ

Prvi ruralni parlament u RH održat će se u Baranji

PODGORAČ - Na ovogodišnjoj, devetoj Izložbi proizvođača suvenira Kvarner expo održanoj u Opatiji, drugo mjesto u kategoriji prehrembeni suvenir osvojio je Obrt za tradicionalnu proizvodnju i poljoprivredu “Đanić” iz Podgorača za paletu lijepo dizajniranih i tekstualno dobro popraćenih na više svjetskih jezika domaćih alkoholnih pića. Julija Đanić, vlasnica obrta, kaže da im je dodijeljena nagrada značajno priznanje.

- Ovo je velika nagrada za naš obrt i vrlo smo sretni i ponosni, jer je prepoznat naš trud i angažman koji ulažemo u kvalitetu i vizalni izgled naših proizvoda - rekla je Đanić koja je uspješnu obiteljsku proizvodnju pokrenula prije deset godina.

Uz šljivovicu, viljamovku, travaricu, lozovaču te rakiju od mandarine i jagode, u atraktivnoj paleti proizvoda nalaze se i likeri orahovac i višnjevac te liker od kupine, smokve, limuna, rogača i borovnice. Nije tajna da recepte sama priprema jer je po struci diplomirani inžinjer prehrembene tehnologije. Kako nam je pojasnila Julija, sve su to postojeći proizvodi s poboljšanom kvalitetom i novim izgledom, koje traže najviše strani, ali i domaći gosti. Prodajna mreža i vlastita distribucija raširena je od Vukovara, preko Zagreba, do Dubrovnika.

- Naši suveniri nude se u 300 hrvatskih prodajnih objekata, od toga u čak 250 suvenirnica. Dostupni su i u hotelima, nacionalnim parkovima, a odnedavno i na kruzerima i jahtama. Određenu paletu suvenira izvozimo i u Crnu Goru, Sloveniju i Njemačku, a pregovaramo sa Švedskom i Kanadom - ističe vlasnica obrta. Snježana Fridl

Plaćaju i radnicima i državi

Osim novih tržišta, Julija najavljuje i nove proizvode - liker od pelina i lavande. Ponosno kaže da njezin obrt zapošljava 15 radnika koji uredno primaju plaću, a nije dužan ni državi.

NAJČITANIJE IZ RUBRIKE
DanasTjedan danaMjesec dana

TRAŽEN KVALITETAN KADAR

Đakovčanka obučava medicinare
i traži im posao u Njemačkoj

ŠEST DESETLJEĆA RADA DRUŠTVA PRIJATELJA STARINA VALPOVO

I Muzejom spašavali valpovačku
povijest od “prekaljenih drugova”

USPJEH MLADOG PODUZETNIKA U PLETERNICI

Antun Štimac gravira
na metalu plastici i drvu

Što su vaši prijatelji čitali na Glasu