Mozaik
(PSEUDO)DOKUMENTARAC O VIŠNJEVCU USKORO NA FESTIVALIMA

STRAVA I PARANORMALNO
privukao 300 Osječana!
Objavljeno 16. travnja, 2012.

Kinematograf Urania, koji je zatvoren na svoj stoti rođendan, oživio je prošli vikend, ali samo na jedan dan. Razlog je premijera filma Višnjevac 2: Strava i paranormalno, koji potpisuju braća Pejić i udruga Novi film.

- Riječ je o amaterskom humorističnom (pseudo)dokumentarnom filmu, svojevrsnom nastavku našeg filma Višnjevac: Moć i raščika, snimljenog 2008. godine - kaže Luka Pejić, koji potpisuje scenarij, tumači jednu od glavnih uloga te sudjeluje u režiji i montaži filma.

Premijera filma bila je događaj za pamćenje. Fasadom zgrade kinematografa Urania dominirao je spektakularni light-show u duginim bojama, a pred kinom, kao u neka dobra stara vremena, okupilo se više stotina posjetitelja.

Kada je film počeo, bilo je zauzeto svih 260 sjedećih mjesta u kinu, mnogo ljudi je i stajalo, tako da procjenjujemo da je premijeru filma Višnjevac 2: Strava i paranormalno, gledalo gotovo 300 posjetitelja.

- Na filmu smo radili gotovo pola godine, a taj rad obuhvaća pisanje scenarija, snimanje, montažu i druge poslove. Namjeravamo ga poslati na nekoliko međunarodnih festivala i revija. U izradi filma sudjelovalo je dvadesetak ljudi, a koristili smo specijalne efekte uz pomoć plavog platna i 3D-animacija. Uz to, imamo originalnu glazbu Borisa Badovinca i Krleta i inspektora - dodaje Krešimir Pejić, zadužen za kameru, kao i supotpisnik režije te montaže.

Prije početka filma Luka i Krešimir Pejić zahvalili su svima koji su sudjelovali u realizaciji filma, a posebno Gradu Osijeku i Kinematografima Osijek na pomoći. Film, koji je mnoge asocirao na legendarni strip “Alan Ford” (u pozitivnom smislu), publika je pozdravila dugotrajnim pljeskom.

Vesna LATINOVIĆ
PRIPREMA SE FILMSKI FESTIVAL

Nakon premijere, uz brojne pozitivne komentare, organiziran je after party u caffe clubu Siesta. Prikupljeni novac od prodaje ulaznica (prodavale se po simboličnoj cijeni od 10 kuna) te prodaje plakata i DVD-a (sve za 20 kuna) iskoristit će se za financiranje budućih projekata Udruge. Njezini članovi trenutačno pripremaju dugometražni horor-uradak te višednevni filmski festival.

Možda ste propustili...

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

VLASNICI AUTOPRAONICA TRLJAJU RUKE

Saharski pijesak “okupirao” Atenu

Najčitanije iz rubrike