Ekonomija
NOVE INVESTICIJE VLASNIKA KANDITA I SAPONIJE

Grbešić otvorio najveći trgovački centar u BiH
Objavljeno 14. travnja, 2012.

Vezani članci

U OSJEČKOM KONDITORU NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR

Radnicima Kandita neće se smanjivati plaće

MOSTAR - Na svečanosti za pamćenje, na kojoj je sudjelovalo nekoliko tisuća uzvanika, u četvrtak navečer, u Mostaru je u rad pušten najveći u BiH trgovački, poslovni, zabavni i ugostiteljski centar Mepas Mall, u vlasništvu Mepas grupe iz Širokog Brijega, vrijedan 50 milijuna eura. Direktorica Mepas Malla Ljiljana Bošnjak na svečanosti otvaranja objekta istaknula je da je on pogled na budućnost i izazove koji nas očekuju.

Gradnja centra u samom središtu Mostara počela je krajem svibnja 2010. god. Izgrađene su tri podzemne etaže (garaže) sa 600 parkirnih mjesta, prizemlje, sedam katova i mansarda sveukupne površine 99.408 četvornih metara. U sklopu centra je i multiplex kino s pet dvorana i poslovno uredski kompleks te luksuzni hotel s pet zvjezdica i 160 ležajeva, te velikim restoranom. Trenutačna popunjenost centra je 69 zakupaca, a odmah pri otvorenju u njemu je počelo raditi oko 700 uposlenika, a kada se već uskoro svi prostori popune bit će ih gotovo 1.000. Najveći pojedinačni zakupac poslovnog prostora je trgovački lanac Konzum s više od 3.000 četvornih metara i to je najveći Konzum u Hercegovini, a najmoderniji takav objekat u BiH. Tu su još i brojni poznati svjetski brendovi, jedan od najvećih svjetskih modnih lanaca Inditex, New Yorker, Terranova, Sporting group, Iris group, Adidas, Nike, DM, a svoj veliki restoran otvorio je i McDonald's.

Izrada projekata i građevinski radovi bili su povjereni hrvatskim i tvrtkama izvođačima iz BiH.

Mirko Grbešić, vlasnik Mepas grupe Široki Brijeg, u čijem sastavu posluje i osječka Saponia i Kandit, te bjelovarski Koestlin, zadarska Maraska i splitski Brodomerkur, istaknuo je da je novi objekat rezultat njihovog dugogodišnjeg poslovnog iskustva u investiranju u području graditeljstva, energetike i maloprodaje u BiH i inozemstvu.

- S obzirom na pomno odabrani mix sadržaja našeg centra ponosni smo na jedinstveni trag koji će Mepas Mall ostaviti na svakodnevni život većine građana, te bolji i kvalitetniji život Mostaraca i građana cijele Hercegovine, život naših građana nama je najvažnija investicija, rekao je Grbešić, ne skrivajući kako iz te investicije očekuje značajan profit u idućim godinama.

Svečanosti otvaranja novog centra nazočili su i brojni poslovni partneri Mepas grupe iz Slavonije i Baranje, te menadžment Saponije i Kandita. Želje za uspješan rad uputili su i župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić, te osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Objekt je svečanim presijecanjem vrpce u rad pustio Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući Vijeća ministara BiH.N.Vukadinović

50

milijuna eura vrijednost je investicje

1.000

osoba bit će zaposleno u Mepas Mallu

Otvaranju novog centra nazočili su i župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo

Možda ste propustili...

OD POČETKA TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA PLANIRANO OKO 758.000 LETOVA

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete

POKRENUTI STVARNU AKCIJU U BORBI PROTIV KLIMATSKE KRIZE

Zagađenje plastikom nalazi se svagdje oko nas

Najčitanije iz rubrike