Crna kronika
VATROGASCI GASILI POŽARE U BELOM MANASTIRU I DARDI

Opet gorjela suha trava u centru Belog Manastira
Objavljeno 13. travnja, 2012.

BELI MANASTIR - U Baranji opet požari. Gorjelo je na tri mjesta, a požare su gasili belomanastirski, darđanski i osječki vatrogasci. Po tko zna koji put zapalila se površina pokraj prodajnog objekta trgovačkog lanca Billa, smještenog na nekoliko desetaka metara od užeg gradskog središta. Do požara je, pretpostavlja se, došlo (opet) zbog ljudskog faktora i nesavjesnog paljenja biljnog otpada. Travnata površina iza Bille, naime, proteže se sve do obiteljskih domova i vrtova.

Javna profesionalna vatrogasna postrojba Beli Manastir hitala je i u Dardu, točnije, u Ulicu Nikole Šubića Zrinskoga, gdje je plamen uhvatio pomoćne prostorije i čardak. O uzroku požara belomanastirski vatrogasci nemaju informacije. Osječki profesionalni vatrogasci bili su angažirani na tehničkoj intervenciji i gašenju požara na području takozvanih Darđanskih šuma. Pozvali su ih pirotehničari jer su pronašli projektil na drvetu! Vatrogasci su intervenirali nakon planskog aktiviranja minsko-eksplozivnog sredstva jer se zbog eksplozije zapalio dio stabla.

Kako saznajemo iz JPVP-a Beli Manastir, od početka godine do jučerašnjeg dana sudjelovali su na 56 požarnih intervencija, kojima valja dodati i one tehničke. Statistički gledano, požare su gasili svakih 1,6 dana. Kada bi se tome dodale intervencije u dijelu Baranje koji nije pod njihovom ingerencijom, dana bez požara ove je godine u Baranji bilo toliko da bi ih se moglo izbrojiti na prste ruku.I.Getto

56

intervencija imali su ove godine vatrogasci JPVP-a Beli Manastir

Požar kod Bille izbio je zbog nesavjesnog paljenja biljnog otpada

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

Najčitanije iz rubrike