Regija
PETICIJA I ZAHTJEV ZA REFERENDUM

98% Našičana želi Pejačevićev trg!
Objavljeno 4. travnja, 2012.

Vezani članci

PROMJENU NAZIVA PEJAČEVIĆEVOG TRGA U NAŠICAMA ZATRAŽIO GRADSKI ODBOR HDZ-A

Glavnom trgu ime Franje Tuđmana

NOVI TROŠKOVI ZBOG PROMJENE IMENA GLAVNOG NAŠIČKOG TRGA

Građanima iz džepa oko 100 kuna, a obrtnicima 400

NAŠICE - Predstavnici našičkog ogranka Hrvatskih laburista-Stranke prava jučer su predali gradonačelniku Krešimiru Žagaru anketne listove u povodu preimenovanja Pejačevićevog trga u Trg dr. Franje Tuđmana. Prema rezultatima ispunjenih upitnika na bazi 1.000 građana, njih 982 ili 98,2 posto nije suglasno s odlukom Gradskog vijeća o promjeni imena glavnog gradskog trga. Slijedom toga, našički laburisti, koji su proveli anketu, službeno će provesti peticiju, a nakon toga će predati i zahtjev za referendum. Predsjednica laburista Našice Danica Božić smatra da je Gradsko vijeće prije donošenja odluke trebalo ispitati volju građana.

- Mislim da je Gradsko vijeće trebalo provesti akciju da bi se vidjelo što građani koji su ga izabrali misle o toj ideji - rekla je Božić.

Tajnik laburista Siniša Vukobratović u razgovoru je kazao kako promjena imena glavnog gradskog trga nije nevažno pitanje i kako bi gradonačelnik mogao odgovarati i pred građanima koji su ga birali.

- Apeliram na Vas kao gradonačelnika, ali i kao Našičanina, da još jednom dobro razmislite. Ako izgubite politički na referendumu, znate što to znači i zato apeliramo na Vašu moralnost. Ne želimo se politički prepucavati i smatramo da je ovo našičko pitanje koje treba konstruktivno riješiti - poručio je Vukobratović.

Nakon sastanka, gradonačelnik Žagar izjavio je da je odluka Gradskog vijeća bila u korist grada i da se željela iskazati čast prvom hrvatskom predsjedniku i stvaratelju države Hrvatske, dr. Franji Tuđmanu. Snježana Fridl

Žagar osporava anketu

Međutim, ako se pita gradonačelnika Žagara, koji je u jednom trenutku, prvi put na jednom sastanku, zabranio novinarima snimanje razgovora, anketa nije “prava”. “Ne možete nazivati anketom nešto što nije anketa. Jeste li vi sigurni da su ovo svi Našičani? Ako nisu, onda anketa nema smisla”, kazao je Žagar. Vukobratović je gradonačelniku rekao da ima smisla jer je 98,2 posto anketiranih iskazalo svoj stav te da ga zanima hoće li i službenu peticiju osporavati.

Laburisti su najavili da će se potpisi građana prikupljati danas (srijeda) i u subotu od 8 do 18 sati kod hotela Park u središtu grada.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike