Crna kronika
ZAOSTALO ORUŽJE UMALO STAJALO ŽIVOTA 52-GODIŠNJAKA IZ POGANOVACA

Paleći granje nastradao od eksplozije tromblona
Objavljeno 1. travnja, 2012.

POGANOVCI - Još jedan Slavonac nastradao je zbog neodgovorne osobe koja je vrećicu punu mina, umjesto da je preda policiji, bacila u šipražje nedaleko od Poganovaca. Pri eksploziji tromblonske mine 52-godišnjak iz Poganovaca zadobio je, srećom, lakše ozljede.

- U četvrtak, oko 12,30 sati, trojica muškaraca palila su granje nedaleko do Poganovaca. Pri tome se zapalila odbačena najlonska vrećica u kojoj su se nalazila minsko-eksplozivna sredstva. Došlo je do aktiviranja dvije tromblonske mine i tri tromblonska streljiva - doznajemo od Ivane Delaš, glasnogovornice PU osječko-baranjske. Policija o ovom slučaju podnosi izviješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Ovo je drugo stradavanje osoba od odbačenih mina u osječko-baranjskoj Županiji u samo deset dana. Pri čišćenju zemljišta između Sarvaša i Bijelog Brda, 19. ožujka oko 13,30 sati, u eksploziji je ozlijeđen 39-godišnjak. Stradali je s još dva muškarca krčio zemljište, nakon čega je zapalio odrezane grane voćaka. Pri tome je eksplodirala odbačena tromblonska mina. Ozlijeđenome je pružena pomoć u KBC Osijek, pri čemu je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

- Podsjećamo građane da je u tijeku akcija “Manje oružja - manje tragedija” te da je omogućena dobrovoljna predaja ilegalnih ubojitih minsko-eksplozivnih sredstava, streljiva i oružja bez ikakvih sankcija. Protiv građana koji takva sredstva predaju ne pokreće se kazneni ni prekršajni postupak - pozvala je glasnogovornica PU osječko-baranjske.

Sandra LACIĆ
PRONAĐENE RUČNE BOMBE NA PRAVOSLAVNOM GROBLJU U TENJI

Istoga dana kada je nastradao muškarac u Poganovcima, u Tenji je, u blizini pravoslavnog groblja, 48-godišnjak iz Tenje pronašao 16 ručnih bombi i bajunet za automatsku pušku. Iz policije još jednom upozoravaju građane da ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju na otvorenom prostoru u prirodi ili u naseljenim mjestima jer na taj način ugrožavaju sigurnost drugih ljudi, poglavito djece koja takva opasna sredstva pronađu.

Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

Najčitanije iz rubrike