Ekonomija
U OSJEČKOM KONDITORU NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR

Radnicima Kandita neće se smanjivati plaće
Objavljeno 9. ožujka, 2012.
OSIJEK - Nakon što je sredinom prošle godine tvrtku vlasnički preuzela Mepas grupa Široki Brijeg te šest mjeseci kolektivnih pregovaranja, Mario Müller, direktor Kandita i Dragutin Štiglec, predsjednik Sindikalne podružnice PPDIV-a u toj tvrtki, jučer su potpisali novi trogodišnji kolektivni ugovor. Njime je predviđeno zadržavanje dosadašnje visine plaća u ukupnom iznosu za svih 330 uposlenika, odnosno prošlogodišnjem prosjeku od 3.900 kuna te božićnice u visini od 800 kuna. Ostala primanja radnika, kao što su uskrsnica, regres za godišnji odmor, dječji darovi i sl. bit će utvrđivani dodatnim pregovorima, a sukladno poslovnim rezultatima tvrtke. “To smo prihvatili i unatoč tome što su plaće u pretprošloj i prošloj godini bile iznad realnih mogućnosti tvrtke, koja je obje te godine završila s gubicima”, istaknuo je pri potpisivanju ugovora Müller. Dodao je da restrukturiranje poslovanja Kandita i poslovni rezultati ostvareni u posljednja tri mjeseca ulijevaju povjerenje u takve mogućnosti u budućnosti.
Josip Pavić, predsjednik Sindikata PPDIV-a Hrvatske, izrazio je veliko zadovoljstvo potpisivanjem novog kolektivnog ugovora, to više što se on potpisuje u trenutku velikih teškoća u ukupnoj hrvatskoj konditorskoj industriji.N.Vukadinović

Velike investicije
Müller je izrazio i uvjerenje da u budućnosti neće biti potrebe za smanjivanjem broja uposlenih, budući da je njezin novi vlasnik najavio reinvestiranje dobiti, a ne njezino povlačenje. Dodao je da će Kandit do kraja iduće godine preseliti na novu lokaciju, pri čemu će cijela ta investicija u objekte i tehnologiju iznositi oko 15 milijuna eura.
Možda ste propustili...

PROGNOZE TRANSFORMACIJA KRIZE SE NIŽU JEDNA ZA DRUGOM I NE NAZIRE IM SE KRAJ

Zašto će se neke tvrtke u idućih šest godina ili spasiti ili uništiti?

NA MOSTARSKOM SAJMU 42 TVRTKE IZ RH

Planiraju poboljšati izvoz na tržište BiH

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROGNOZE TRANSFORMACIJA KRIZE SE NIŽU JEDNA ZA DRUGOM I NE NAZIRE IM SE KRAJ

Zašto će se neke tvrtke u idućih šest godina ili spasiti ili uništiti?

2

HRVOJE STOJIĆ, EKONOMSKI ANALITIČAR HUP-A

Turisti u Hrvatskoj troše oko 150 eura dnevno, u Italiji i Španjolskoj prosječno 250, a u Francuskoj 550

3

NA KOCKI IM JE KONKURENTNOST I RAST

Europske banke zahtijevaju status strateškog sektora