Ekonomija
U OSJEČKOM KONDITORU NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR

Radnicima Kandita neće se smanjivati plaće
Objavljeno 9. ožujka, 2012.
OSIJEK - Nakon što je sredinom prošle godine tvrtku vlasnički preuzela Mepas grupa Široki Brijeg te šest mjeseci kolektivnih pregovaranja, Mario Müller, direktor Kandita i Dragutin Štiglec, predsjednik Sindikalne podružnice PPDIV-a u toj tvrtki, jučer su potpisali novi trogodišnji kolektivni ugovor. Njime je predviđeno zadržavanje dosadašnje visine plaća u ukupnom iznosu za svih 330 uposlenika, odnosno prošlogodišnjem prosjeku od 3.900 kuna te božićnice u visini od 800 kuna. Ostala primanja radnika, kao što su uskrsnica, regres za godišnji odmor, dječji darovi i sl. bit će utvrđivani dodatnim pregovorima, a sukladno poslovnim rezultatima tvrtke. “To smo prihvatili i unatoč tome što su plaće u pretprošloj i prošloj godini bile iznad realnih mogućnosti tvrtke, koja je obje te godine završila s gubicima”, istaknuo je pri potpisivanju ugovora Müller. Dodao je da restrukturiranje poslovanja Kandita i poslovni rezultati ostvareni u posljednja tri mjeseca ulijevaju povjerenje u takve mogućnosti u budućnosti.
Josip Pavić, predsjednik Sindikata PPDIV-a Hrvatske, izrazio je veliko zadovoljstvo potpisivanjem novog kolektivnog ugovora, to više što se on potpisuje u trenutku velikih teškoća u ukupnoj hrvatskoj konditorskoj industriji.N.Vukadinović

Velike investicije
Müller je izrazio i uvjerenje da u budućnosti neće biti potrebe za smanjivanjem broja uposlenih, budući da je njezin novi vlasnik najavio reinvestiranje dobiti, a ne njezino povlačenje. Dodao je da će Kandit do kraja iduće godine preseliti na novu lokaciju, pri čemu će cijela ta investicija u objekte i tehnologiju iznositi oko 15 milijuna eura.
Možda ste propustili...

PROIZVOĐAČ PELETA ŠIRI PROIZVODNJU

Šišarka će raditi uz briket i cijepano drvo

MESOPRERADA OTVARA DVIJE NOVE MESNICE U OSIJEKU I ČEPINU

Pronašli smo mesnicu u kojoj se prodaje isključivo meso s lokalnih farmi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROIZVOĐAČ PELETA ŠIRI PROIZVODNJU

Šišarka će raditi uz briket i cijepano drvo

2

UVOĐENJE EURA SMANJIT ĆE VALUTNE RIZIKE

Imovina mirovinskih fondova postat će likvidnija

3

SKLOPILI NEKOLIKO UGOVORA

Novi poslovi AD Plastika u proizvodnji autodijelova