Sport
ODRŽANI MEČEVI DRUGOG KOLA EKIPNOG BOKSAČKOG PRVENSTVA HRVATSKE - REGIJA SJEVER

Marko Šovakov dvaput “uspavao” Volarića!
Objavljeno 21. veljače, 2012.
SESVETE - U dvorani OŠ Sesvete Jelkovec održano je 2. kolo Ekipnog prvenstva Hrvatske u boksu - Regija Sjever. Pred oko 200 gledatelja trebalo je biti održano 30 mečeva ( uz četiri izvan konkurencije), ali kako se u sedam navrata penjao u ring samo po jedan borac (bb), navijačima su se predstavila ukupno 54 boksača iz 18 naših klubova. Najviše uspjeha imali su domaćini, Sesvećani, poglavito zahvaljujući dominaciji kadeta i juniora, dok su članovi BK Osijek, koji se, prema sveukupno ostvarenim rezultatima, plasirao na drugo mjesto, bili najuspješniji u seniorskom uzrastu.
Naime, nakon što je Marin Bošković (u kategoriji do 69 kg) izgubio od Silvija Solnija (Kralj Tomislav, Zagreb), zapažene su pobjede izborili njegovi iskusniji klupski kolege. Ante Čepo dominirao je u borbi s Marijem Milolovom (Petar Zrinski, Zagreb), u poluteškoj skupini (-81), a onda je superteškaš Marko Šovakov (+91) tehničkim nokautom porazio Davora Volarića s Rijeke. U svom tek trećem nastupu u karijeri, Šovakov je, već u prvoj rundi, snažnim i točnim udarcima dvaput “uspavao” iznenađenog Volarića! Od mlađih osječkih boksača, junior Luka Mažar pobijedio je Mislava Berca (Petar Zrinski) na bodove (-60 kg), isto kao i kadet Marijan Rajič (-63) protiv Marka Matanovića (Tigar). U istom, najmlađem, uzrastu Zvonimir Rebolj izgubio je od Luke Prtenjače (Sesvete), prekidom borbe.
Tijekom subotnje priredbe, za momčadski poredak prvenstva Hrvatske, najuspješniji su bili boksači Sesveta s 18 bodova, ispred Osijeka s 10, Rijeke, Lokomotive i Gladijatora (oba Zagreb) po 6... Najbolje mlađe kadete imala je Rijeka, kadete i juniore Sesvete, a seniore - Osijek. U sveukupnom poretku, poslije 2. kola, vodi Sesvete s 26 bodova, drugi je Osijek s 18, Metalac (Zagreb) i Rijeka imaju po 10, a požeški Graciano 8... D. Kerže

nastupili i požežani
U majici požeškog Gracianija nastupili su samo mlađi kadet Valentin Vidović (-48) i junior Matko Prpić (-75), s tim što je pobijedio potonji. Senior Bruno Knježević, do 75 kg, dobio je meč s Antonijem Klarićem (Velika Gorica) bez borbe. Osječka Mladost u subotu nije imala svog predstavnika.
Najčitanije iz rubrike