Sport
DANAŠNJIM BOKSAČKIM TURNIROM SJEVERNE SKUPINE POČINJE EKIPNO PRVENSTVO HRVATSKE NA KOJEM ĆE BITI 19 MEČEVA

Na ringu u Velikoj Gorici i šestorica Matkovićevih
Objavljeno 21. siječnja, 2012.
OSIJEK - U sklopu “Memorijala Danijel Kalanj”, na ringu u Velikoj Gorici, danas (subota) počet će novoutemeljeno Ekipno prvenstvo Hrvatske u boksu. Kao što je poznato, novo čelništvo HBS-a odlučilo je pokrenuti gotovo zaboravljeni momčadski sustav natjecanja, a nastupat će kadeti, juniori i seniori, čiji će se učinak tijekom cijele kalendarske godine bodovati za konačni klupski poredak.
Za prvenstvo je prijavljeno šezdesetak boksača iz 14 naših klubova, od kojih je 38 upareno za mečeve 1. kola Regije Sjever. Što se tiče sudionika u južnoj skupini (jadranskoj), njihov je start dogovoren za 28. ovoga mjeseca, u Splitu.
Prema tome, večeras od 17 sati, na ringu Srednjoškolskog centra u Velikoj Gorici, start Ekipnog prvenstva Hrvatske 2012. odvijat će se u 19 mečeva. Od toga je osam seniorskih, šest juniorskih, te pet u kadetskoj konkurenciji. Svoje su borce prijavili zagrebački klubovi Metalac, Leonardo, Kralj Tomislav i Petar Zrinski, zatim Graciano (Požega), Omega (Varaždin), Tigar (Karlovac), Pula, Rijeka, Sesvete, Velika Gorica, kao i osječki klubovi Osijek i Mladost. Boje BK Osijek, pod vodstvom trenera Mateja Matkovića i njegova pomoćnika Branka Klasića, branit će kadeti Marijan Rajič (kategorija do 66 kg) i Zvonimir Rebolj (-70), junior Luka Mažar (-60), te seniori Marin Bošković (-69), Ante Čepo (-81) i Marko Franković (-91). Bez partnera je na startu ostao superteškaš Marko Šovakov. (D.Kž.)

Mladostaši i Požežani
Osječka Mladost prijavila je za Veliku Goricu kadete Luku Pratljačića (-60) i Ivana Kiša (-66), te juniora Luku Živkovića (-64). U majici požeškog Gracianija nastupit će kadet Robert Krpan (-54) i senior Bruno Knežević (-75 kg).
Možda ste propustili...

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

Najčitanije iz rubrike