Osijek
VLADA RH POČELA ČISTITI STARI KADAR

Prvi smijenjen Marko Barišin, slijede Zračna luka i KBC Osijek
Objavljeno 17. siječnja, 2012.
Ne smijemo ponoviti pogrešku vlade Ivice Račana, koja je ostavila HDZ-ovu garnituru pa se stalno borila s nelojalnošću i opstrukcijama - mjesecima prije prosinačkih parlamentarnih izbora ponavljali su iz Kukuriku koalicije.
Nakon izbora je naš list napravio projekciju mogućih smjena u 30-ak lokalnih institucija i tvrtki, a odlasci kadrova bivše vlasti polagano počinju. Naime, nakon što je Josip Salapić nakon izbora zamrznuo svoj status u Hrvatskoj pošti, od prošlog tjedna Marko Barišin više nije na čelu Ureda državne uprave OBŽ-a. Kako doznajemo, smijenjen je i čeka raspored na novu dužnost, dosadašnji njegov pomoćnik Ivan Plašćak postao je v.d. predstojnika dok traje potraga za Barišićevim nasljednikom. Osim toga, javnost je već upoznata o događanjima oko Tvornice ulja Čepin. Očekuje se skupština Društva, a naši su izvori potvrdili da - unatoč špekulacijama - toj tvrtki na čelu više neće biti Stjepan Komar. Zračna luka Osijek, pak, već je danima u medijima zbog nagomilanih dugova i kritika iz sindikalnih redova. Već je najavljeno da će se u rješavanje problema uključiti resorno ministarstvo, a jedan od prvih koraka bit će - također nam je neslužbeno potvrđeno - promjena sadašnje uprave na čelu s Blankom Strahonjom. Potom slijedi borba za opstojnost Zračne luke. Novi sastav Vlade RH, očekuje se, do kraja siječnja smijenit će članove upravnih vijeća svih bolnica u Hrvatskoj kojima upravlja država, pa tako i Kliničkog bolničkog centra Osijek, što će za sobom, logično, ubrzo povući i smjenu ravnatelja i njegovih zamjenika. Očekuju se i smjene u upravljačkim strukturama HZZ-a, HZZO-a, HZMO-a, Croatia osiguranja, Lučke uprave Osijek, Bizovačkih toplica, HEP-a i mnogo drugih tvrtki.

Mario MIHALJEVIĆ

Barišin - bez komentara
Nakon niza godina na funkciji predstojnika osječkog Ureda državne uprave, Marko Barišin smijenjen je s te dužnosti. Vršiteljem dužnosti imenovan je Ivan Plaščak, dosadašnji Barišinov pomoćnik, dok dugogodišnji čelni čovjek Ureda ovih dana očekuje novi raspored. “Bit će objavljen novi natječaj, no daljnjih komentara nemam ni u svezi s mojim dosadašnjim radom, a ni u svezi s mogućom novom kandidaturom”, rekao je Barišin.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRIPREMA ZA ZIMSKE DANE

Kod Milanke uvijek pun "špajz" zimnice

2

INTERREG PROJEKT OSIJEKA I NOVOG SADA

Znatno podigli razinu socijalnih usluga kroz Inclusive Community

3

PREDAVANJE DR. SC. LJILJANE DOBROVŠAK

Osvrt na bogatu prošlost danas malobrojne židovske zajednice