Crna kronika
ISTRA U ŠOKU NAKON ŠTO JE OTAC UBIO SINA I SEBE

I institucije krive za zločin u Vodnjanu?
Objavljeno 21. studenog, 2011.
VODNJAN - Je li se zvjerski zločin u Vodnjanu mogao spriječiti i tko je kriv: pojedinac ili institucije? Ova pitanja bila su glavna tema razgovora u Istri nakon što je Mauro Pinzan (33) nožem usmrtio petogodišnjeg sina Samuela, a potom vješanjem i sebi oduzeo život. Pinzan se u dva navrata u posljednjih nekoliko mjeseci liječio na odjelu psihijatrije Opće bolnice u Puli. Mnogi Vodnjanci veliki dio krivice svaljuju na liječnike, jer smatraju da su, obzirom na psihičko stanje Maura, oni morali nešto učiniti da do tragedije ne dođe.
Dr. Ivica Šain, zamjenik voditelja odjela za psihijatriju u Općoj bolnici Pula rekao je da je Pinzan bio dva puta hospitaliziran na psihijatriji. U srpnju je proveo jedan dan, a u rujnu deset dana na odjelu. “U ta dva navrata nije zabilježeno da je psihotičan, suicidalan ili homicidalan, a redovito je dolazio na preglede nakon toga”. Na upit je li se moglo nešto predvidjeti i spriječiti oca da viđa svoje dijete, psihijatar odgovara da je sud taj koji donosi odluku na prijedlog centra za socijalnu skrb. “Za sve ono što se događa u tom procesu odgovoran je centar za socijalnu skrb”, ističe. “Ubojstvo djeteta je užasno i pogodi nas sve kad takvo što čujemo, bili mi psihijatri ili ne. Zašto se to događa? To je nešto individualno, od slučaja do slučaja različito. Imamo premalo podataka da bi znali što se u ovom slučaju točno događalo”, kaže psihijatar i dodaje da se u normalnom stanju takvo što ne može dogoditi.
- Takvo što je posljedica, blago rečeno, rastrojenog stanja. Sav taj užas, to je strašno…, ostao je bez riječi Šain.(B.Ž.)

Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

POLICIJA BIH, HRVATSKE I EUROPOL

Velika akcija protiv krijumčara ilegalaca

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

Najčitanije iz rubrike