Kultura
FESTIVAL NARODNIH PRIČA, LEGENDI I MITOVA

Posjetitelje u mraku Pićna vrebaju glumci
Objavljeno 2. kolovoza, 2011.
PIĆAN - “Morgan's Hidden Treasures” naziv je performansa održanog u Pićnu, kod crkvice sv. Mihovila iznad groblja u sklopu drugog dana trodnevnog Legendfesta, festivala narodnih priča, legendi i mitova Istre. Riječ je, kažu organizatori iz zagrebačke udruge Val kulture, o glazbeno-vizualnom spektaklu autora umjetničkog imena Cyborgix 4E75. Mit o gusaru kapetanu Morganu i njegovu skrivenom blagu pripovijedao je autor teksta Britanac Martin Morgan Mayhew, a mističnu atmosferu pojačao je duh koji dolazi iz mraka iza publike.
Mlađima je bio namijenjen dobar dio ranijeg programa. Predstave i priče za djecu izvode se na različitim lokacijama (neke i višekratno): “Otok Baubab” Ri teatra, “Pićanske tajne z mićeg ormarića” Lade Bartoničeka i Tomislava Vičevića, “Bajkoputopis” Nade Mihaljević, “Gusari, kraljica Teuta, amfora” Elis Baćac, “Kralj Albus” lutkarske družine “Čudesno”, “Kako je vatra došla na svijet” Margarete Peršić.
Valja izdvojiti i predavanje Drage Plečka “Tajna suptilnih energija čovjeka i Zemlje” u Baronovoj palači. Mogu se razgledati izložbe Tomislava Tomića i Milivoja Ćerana, a na malonogometnom igralištu u kredi radi 3D crtač Filip Mrvelj.
Na glavnoj pozornici, Trnoplesarskom trgu, riječki Putokazi izveli su glazbeno-scenski susret s vilama “Dotakni mjesec”. Pola sata ranije na drugoj je lokaciji nastupio ansambl Triola. Uz sve to, odvijao se urnebesni program “Gusari kapetana Morgana pljačkaju!” - posjetitelje će u mraku vrebati glumci Ri teatra.(I.R.)

Možda ste propustili...

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

U SLATINI NASTUPIO AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER-A

Među posljednjim europskim velikim muškim zborovima

Najčitanije iz rubrike