Novosti
NOVA KAZNENA PRIJAVA ZA ZLOČINE U SLAVONIJI:

Bora Konj odgovoran i za Antunovac, Ernestinovo, Laslovo i Orlovnjak
Objavljeno 29. lipnja, 2011.
OSIJEK - Protiv pukovnika bivše JNA Bore Ivanovića (67), zvanog Konj, policija je podnijela kaznenu prijavu zbog ratnog zločina protiv civila i ratnih zarobljenika na osječkom području. “On je kao zapovjednik XII. proleterske mehanizirane brigade bivše JNA, te pridružene jedinice teritorijalne obrane i srpske dobrovoljačke garde počinio kaznena djela tijekom Domovinskog rata na području Antunovca, Ernestinova, Laslova i farme Orlovnjak, na štetu civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika”, doznajemo od Ivane Delaš iz PU osječko-baranjske. Zapovjednik bivše JNA nije dostupan hrvatskom pravosuđu, te je za njim raspisana međunarodna tjeralica.
Još u studenome 2009. DORH je u suradnji sa sudom u Haagu podigao optužnicu protiv Ivanovića i još 12 oficira koje se tereti da su u razdoblju od lipnja 1991. do svibnja 1992., bez ikakve vojne potrebe izdavali zapovijedi da se iz različitih oružja puca po Osijeku i drugim neokupiranim naseljima uz liniju razdvajanja. Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku u svibnju je ove godine pak zatražilo proširenje istrage protiv Ivanovića zbog ratnog zločina u Ćelijama.S.Lacić

ZLOČIN U TORDINCIMA
Boru Ivanovića sumnjiči se i za ratni zločin u selu Tordinci, gdje su njegovi podčinjeni nakon okupacije sela ulazili u dvorišta i kuće mještana i ubijali civile nesrpske nacionalnosti, među njima i žene i starce. Podsjetimo, Ivanović je do rata imao prebivalište u Osijeku i bio je zapovjednik osječke Bijele vojarne.
Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK REPUBLIKE O UPOZORENJU USTAVNOG SUDA

Milanović: Ovo je priprema za državni udar