Sport
OSJEČKI BOKSAČ USKORO POTPISUJE UGOVOR

Čepo među kandidatima za Olimpijske igre u Londonu
Objavljeno 2. lipnja, 2011.
OSIJEK - Nakon tri pobjede i poraza u finalu na nedavnom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u Koprivnici najbolji osječki boksač Ante Čepo okitio se naslovom državnog viceprvaka u poluteškoj kategoriji (-81). Učenik nekadašnjeg prvaka i hrvatskog reprezentativca Mateja Matkovića, lidera i trenera Boksačkog kluba Osijek, na bodove je, dan za danom, pobjeđivao Igora Sladića iz V. Gorice (22:7) pa Entonija Jurića iz Zagreba (22:15) te Joška Malenicu iz Solina (20:7). Međutim...
- Ante je imao dosta neugodan ždrijeb - priča Matković.
- Naime, Sladić je bivši reprezentativac koji boksa (i) Svjetsku ligu u Milanu (WBS), potom je imao još dva meča, pa mu je u finalu ponestalo svježine, osjetio se i umor od prethodnih napora. Do pola meča, ipak, Čepo je bio posve ravnopravan, a kad je počeo kondicijski padati, kad su mu udarci (o)slabjeli, Puljanin je stekao nenadoknadivu bodovnu razliku (21:12).
Procjena koprivničkog nastupa?
- U cjelini, sasvim sam zadovoljan. Iza njega je razdoblje s mnogo teškoća, slomljen prst, bolovi u ramenu, puknuta arkada..., tako da lani nije ni boksao na državnom prvenstvu. Osim toga, Ante radi u HV-u i mora usklađivati radne obveze s obvezama vrhunskog sportaša, tako da je sreća što nailazi na susretljivost generala Mladena Mikolčevića, ujedno predsjednika BK Osijek. Uostalom, da nisam subjektivan u procjeni, pokazao je nedavni dopis koji je stigao na Antinu adresu.
- Ovih dana Čepo će potpisati ugovor s HBS-om o legaliziranju statusa reprezentativca za jednogodišnje razdoblje - zadovoljno priča Matković.
- Ugovorne odredbe donose Anti i prava i obveze, “na papiru” stječe sve uvjete za optimalne pripreme, što ujedno znači da je Čepo u najužem krugu naših boksača koji će, kroz kvalifikacijske nastupe, moći steći i status olimpijca! Naravno, nadam se da će i osječki subjekti prepoznati značenje tretmana našeg najboljeg boksača u Hrvatskoj te pripomoći da se Ante, ako Bog da, nađe i među putnicima za London sljedeće godine. Ne želim da me netko pogrešno shvati, jer smo se tijekom dvoipolgodišnjeg postanka kluba radom i uspjesima nametnuli Gradu, na čijoj smo konkretnoj pomoći i te kako zahvalni. Međutim, ono čime ukupno raspolažemo, ipak, ne zadovoljava sve naše potrebe za pravilan sportski razvoj kompletnog članstva. D. Kerže

Čepo je upravo završio nastup u Nitri. Zbog ozljede oka predao je finalni meč olimpijcu Imre Szellu
Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana