Ekonomija

Krauthakeru u Londonu zlato, dva srebra i bronce
Objavljeno 20. svibnja, 2011.
KUTJEVO - Jedno zlato, dva srebra i dvije bronce zbroj je kojim se nakon Međunarodnog sajma vina u Londonu, koji se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom najznačajnijeg vinarskog časopisa - Decanter, može podičiti kutjevački vinogradar Vlado Krauthaker. Na natjecanju je sudjelovalo oko 1.500 izlagača i ocijenjeno je više od 20 tisuća vinskih uzoraka. Osim osvojene zlatne medalje za graševinu - izborne berbe prosušenih bobica iz 2009. godine, vinarija Krauthaker nagrađena je i dvjema srebrnim medaljama, za zelenac - izborne berbe prosušenih bobica i Siran iz 2009. godine. Graševina s lokaliteta Vukovac - Jelenkovac i zelenac izborne berbe bobica iz 2009. godine nagrađeni su brončanim medaljama, a graševina Mitrovac i pinot crni kasne berbe ocijenjeni su preporukom za kvalitetu.
- Nagrade su priznanje i hrvatskom vinogradarstvu i vinarstvu te ujedno poticaj za daljnji rad. Decanter okuplja vrhunske enologe vinskog tržišta Engleske kao i cijele EU i dobro je i u turističkom smislu da nam vina imaju kvalitetu i šansu za izvoz na svjetska tržišta - smatra Krauthaker. Veliko natjecanje s ocjenjivanjem vina održava se i u francuskom Bordeuxu, na kojemu će ovaj vinar također sudjelovati.H.Kusik

Zlato i ILOČANIMA
Čak 70 zlatnih, srebrnih i brončanih medalja – 40 Decanterovih i 30 International Wine Challengea u Londonu je osvojilo 25 hrvatskih vinara. Najvredniju, zlatnu od IWC-a, osvojili su Iločki podrumi s graševinom Principovac iz 2008. godine.
Možda ste propustili...

NA KOCKI IM JE KONKURENTNOST I RAST

Europske banke zahtijevaju status strateškog sektora

KUPCIMA NA RASPOLAGANJU VIŠE OD 65.000 PROIZVODA U OSAM PRODAJNIH KATEGORIJA

U PEVEX-u 15 % popusta na sve cijene

Najčitanije iz rubrike