Osijek
GUŽVA NA LIJEVOJ OBALI DRAVE

Ljubavnici kod katakombi čekaju u redu mjesto za seks
Objavljeno 12. svibnja, 2011.
Svaki Osječanin dobro zna što se pod okriljem noći događa kod katakombi na Lijevoj obali. I oduvijek svi, uz možda samo osmijeh simpatija ili potiho "sramota", ostavljaju priču o gradskom "parku ljubavnika" po strani.
No, sve ima svoje granice, a ona je pregažena i u ovoj priči - u potrazi za skrivenim kutkom, ljubavnici su okupirali i plato ispred kapelice Kraljice mira.
- Svi znamo što se noću događa na tome području. Međutim, neki automobilima dođu pod sami križ kapelice, što je ipak nedopustivo. Stoga smo preložili gradskoj upravi da se taj prostor dodatno osvijetli - kaže Lucija Tadić, predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Lijeva obala.
Postavljanje rasvjete u blizini mosta, dodaje, potjerala je ljubavnike s tog mjesta, zbog čega je porastao interes za područje kod katakombi. "Jedna osoba iz našeg naselja nedavno je provela istraživanje, a vratila se s pomalo i smiješnim "nalazima" - kod katakombi je doslovno zatekla red! Očito su "najbolja mjesta" bila zauzeta, te su mladi - kao da su u autopraonici - u svojim automobilima čekali u redu. No, ružno je što se takve stvari rade i kod kapelice", dodaje naša sugovornica. Premda je, kada je riječ o prijedlogu osvjetljivanja, kapelica prioritet ("Da se vidi kada dolazite uz Most dr. Franje Tuđmana, da noću bude upečatljiva i ostane u lijepom sjećanju"), u MO Lijeva obala smatraju kako treba osvijetliti cijeli potez oko katakombi. Ta inicijativa, kažu, ima dvojaki karakter. “Ovo je lijepi, stari dio grada koji pripada u sastav Tvrđe. Prekrasan je spomenik koji bi svaki grad poželio, rijetkost koju trebamo sačuvati i hvaliti se njome. Osvjetljenjem bi s jedne strane spriječili nemoralna događanja, a s druge počeli revitalizaciju tog prostora, kako bi turistima mogli pokazati komadić povijesti našeg grada” - dodaje Tadić te ističe da joj je radi branitelja drago što je tamošnja šetnica dobila novo ime - Šetnica hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.

Mario MIHALJEVIĆ

Nema uništavanja
Pročelnik za komunalu Milan Kamenko kaže kako će gradske službe, na temelju prijedloga iz MO Lijeva obala, provjeriti kakvo je stanje na terenu te u sklopu projekta uređenja toga prostora, ako bude potrebno, postaviti dodatnu rasvjetu. "Za sada, osim moralnih i estetskih, nema drugih razloga za dodatnu rasvjetu. Nismo tamo zabilježili ni devastiranje, ni djela ugrožavanja sigurnost", dodaje Kamenko.
Soba na sat-dva 50 kuna!
Zatrebaju li Osječani sobu za seks "na brzaka", točnije, na nekoliko sati, ne moraju mnogo tragati za njom. Oglasnici su prepuni soba za iznajmljivanje koje služe upravo u tu svrhu i mogu se iznajmiti na sat, dva ili duže. Cijene su od 50 do 200 kuna, a osim mjesta za diskretno parkiranja na raspolaganju su ručnici, posteljina, topla voda i televizor pa čak i prezervativi.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DIVLJE ŽIVOTINJE U SREDIŠTU GRADA

Zimska luka postala stalni dom za vidre, dabrove i kormorane

2

RECIKLIRANJE STARE ODJEĆE

Za otkup tone tekstila Unikom plaća 2000 kn

3

ZALIHE DOZA KRVI NA KRITIČNOJ RAZINI

Pojedine operacije morale su se odgoditi