Novosti
HDZ KONTROLIRAO MEDIJE I UKRADENIM NOVCEM

Šeks i Ivić znali da je Sanader dao 300.000 eura Osječkoj TV!
Objavljeno 18. prosinca, 2010.
OSIJEK - Ivo Sanader je izdašno plaćao kontrolu nad medijima, sudeći prema iskazu bivšeg šefa Carine i rizničara HDZ-a Mladena Barišića koji se jučer pojavio u javnosti. Barišić, između ostalog, tvrdi da je za pokrivanje dugova Osječke televizije iz Sanaderovih crnih fondova, popunjenih nelegalno izvučenim novcem iz državnih tvrtki, u tu kuću stiglo 300.000 eura!
U sklopu istrage oko Fimi medije, Barišić je glavnim Sanderovim operativcem za medije proglasio bivšeg glasnogovornika HDZ-a i Vlade Ratka Mačeka. Tako Večernji list jučer navodi Barišićevu tvrdnju da je prema izravnom Sanaderovu nalogu u dva navrata Mačeku dao gotovinu kojom je trebalo “riješiti lokalne medije”. Maček, očekivano, dematira te tvrdnje i bilo kakvu vezu s Osječkom televizijom. Barišić, međutim, ide i korak dalje - Večernji je tako otkrio kako su s cijelom pričom oko “ubrizgavanja” eura u OSTV na jednom sastanku bili upoznati Vladimir Šeks, Tomislav Ivić te Drago Veselčić, direktor Vinkovačke televizije, a svojedobno vlasnik OSTV-a. S tom kućom, inače, od same dodjele koncesije pravosuđe ima pune ruke posla. Upravo nedavno, u rujnu, nakon gotovo četiri godine sudskoga spora Upravni sud RH poništio je odluku Vijeća za elektroničke medije iz studenoga 2006. godine da se koncesija koju danas koristi Osječka televizija, na pet godina dodijeli tvrtki 0AR iz Vukovara. Tužbu je podnio Oto Živčić, vlasnik tvrtke Kanal 031, koji je tvrdio da je Vijeće izabralo ponudu 0AR-a, iako ona ne zadovoljava uvjete iz natječaja, kao i da iza toga stoji politika (čitaj: HDZ). Živčić je protiv Vijeća, na kraju, podnio i kaznenu prijavu za naknadu štete, dok je Vijeće najavilo obraćanje Ustavnom sudu.
Sredinom listopada, pak, naš je list izvjestio i o anonimnoj kaznenoj prijavi općinskim državnim odvjetništvima u Zagrebu i Osijeku te USKOK-u protiv Sanadera i Barišića kojom ih se tereti da su omogućili tvrtki 0AR, tadašnjem osnivaču i vlasniku OSTV-a, da bez plaćanja carine kupi opremu vrijednu milijun i pol kuna. “Ova 'javna tajna' poznata je i današnjoj upravi tvrtke, kao što je i tada bila dijelu radnika. Ovaj carinski prekršaj 'riješen' je nakon više mjeseci nezakonitog korištenja te opreme, i to nezakonitim sredstvima i načinom od strane Mladena Barišića, a prema tvrdnjama uposlenika 0AR, po izravnom nalogu Ive Sanadera”, tvrdilo se u toj prijavi, uz nabrajanje kaznenih djela: utaja poreza, zloporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju, izbjegavanje carinskog nadzora, krivotvorenje službene isprave, zloporaba položaja i ovlasti, zloporaba obavljanja dužnosti u državnoj vlasti te prijevara u službi.

Mario MIHALJEVIĆ

U igri Z1, Hrvatski list...
Osim Osječke televizije, u Barišićevu se iskazu spominju još neki mediji. Tako je, navodno, u dogovoru s Milanom Bandićem, a preko Sljeme produkcije, Sanader osigurao HDZ-u 50-postotni udjel u upravljačkim pravima Z1 televizije. Za Hrvatski list, pak, iz crnih je fondova navodno iskeširano 415.000 eura. Navodi i tvrtku Massol, koja je za HDZ organizirala sve događaje, a preko koje je, kaže Barišić, novac izvlačio Ratko Maček.
ivić: ne znam ništa o novcu
Ministar branitelja Tomislav Ivić izjavio je jučer kako on o nekom novcu ništa ne zna, pogotovo o novcu za Osječku televiziju. Direktor VTV-a Drago Veselčić kratko je poručio kako našem listu ne daje komentare, dok je aktualni direktor OSTV-a Mate Radeljić jučer bio na službenom putu.
S cijelom pričom oko “ubrizgavanja” eura u OSTV na jednom sastanku bili su upoznati Vladimir Šeks, Tomislav Ivić te Drago Veselčić
Protiv Sanadera i Barišića podnesena je kaznena prijava kojom ih se tereti da su omogućili tvrtki 0AR da bez plaćanja carine kupi opremu vrijednu milijun i pol kuna
Možda ste propustili...

PRVI HITNI LET ZABILJEŽEN I U SLAVONIJI

Helikopterska medicinska služba djelovala 26 puta

NOSITELJ LISTE SOCIJALDEMOKRATA ZA 5. IZBORNU JEDINICU VILIM RIBIĆ

Realnog rasta standarda nema