Sport
U BK OSIJEK PLANIRAJU VRLO AMBICIOZAN PROGRAM DJELOVANJA

Matej Matković najavljuje renesansu plemenite vještine
Objavljeno 18. kolovoza, 2010.
OSIJEK - U Boksačkom klubu Osijek, tijekom ljetne stanke, skovali su vrlo ambiciozne planove za nastupajuću sezonu. Štoviše, stvoreni su svi preduvjeti i za realizaciju zacrtanih programa, pa nema razloga sumnjati u riječi klupskog lidera Mateja Matkovića:
- Nalazimo se na početku puta, kojem je konačni cilj apsolutna renesansa osječkog boksa!
Bivši državni prvak i reprezentativac Hrvatske, podsjećamo, inicirao je, u kolovozu 2008., osnutak mlađeg boksačkog kluba u gradu na Dravi, koji je, u međuvremenu, već opravdao svoj nastanak.
- Imamo desetak registriranih boksača, natjecatelja, od mlađih kadeta pa do seniora Ante Čepe i Ante Gracina - predočit će klupsku osobnu iskaznicu Matković. - S njima treniraju, osim mene kao voditelja stručnog stožera, još i kolege Branko Klasić i Pero Romštajn. Dakako, zahvalni smo Tomislavu Bilandžiću, koji nam je ustupio na korištenje termine svog Kick-box kluba Sveti Duh, u dvorani PU, čime nam je, praktično, omogućio postojanje i kontinuiran rad.
Osim hrvatskog viceprvaka u poluteškoj kategoriji Čepe, i iza mladih, perspektivnih članova BK Osijek već su i zapaženi rezultati na prvenstvu Hrvatske.
- Škola boksa, pokrenuta prije točno godinu dana, iznjedrila je prvu našu generaciju, čiji su najdarovitiji mladići već osvajali kolajne. Debitirali smo na juniorskom prvenstvu Hrvatske i osvojili dvije “bronce”, Domagoj Jurilj i Toni Zec, dok se s kadetskog državnog prvenstva s brončanom medaljom vratio David Nikšić.
Sve to, očito, motiviralo je i novog klupskog predsjednika, generala HV-a Mladena Mikolčevića, da Matkoviću i suradnicima, a napose mladim Osječanima željnim bavljenja boksom i napredovanjem u ringu, osigura toliko potreban komforni prostor za rad.
- Naš poduzetni predsjednik izborio se za prostor u dvorani Gradski vrt, koji smo već opremili ringom i svim potrebnim spravama te rekvizitima za kvalitetne boksačke treninge, a sve to kanimo ponuditi i svim Osječanima željnim rekreacijskog bavljenja boksom - sa zanosom, očito zadovoljan, priča Matković. - Svečano otvaranje dvorane, koja je dodijeljena na korištenje samo nama, bit će 1. rujna, pa već sad pozivam sve zainteresirane da nas tom prigodom posjete i uvjere se da smo doista na najboljem mogućem putu. Što nam je i bila misao vodilja prilikom osnutka ovog kluba. D. Kerže

1.
rujna, čim bude otvorena nova dvorana, počet će rad i nova generacija Škole boksa BK Osijek. Poželjno je da se na treninge jave dječaci uzrasta od 12 do 17 godina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike